Murtagh přehled

Murtagh
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532458/bmid_murtagh-65dd9a92297ac.jpg 4 59 59

Legenda pokračuje. Vraťte se do světa Eragona a Dračích jezdců! Pro Dračího jezdce Murtagha a jeho draka Trna už není na světě bezpečno. Zlý král byl svržen a z nich se stali vyděděnci. Po celé zemi se navíc začínají šířit zvěsti o pukající zemi a zápachu síry, který se vznáší ve vzduchu. Zdá se, že ve stínech Alagaësie se skrývá cosi zlého. A tak začíná epická cesta do známých i neprobádaných krajů, kde budou muset Murtagh a Trn použít všechny zbraně ze svého arzenálu, aby našli a přelstili tajemnou čarodějnici. Čarodějnici, která je mnohem mocnější, než se zdá.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Murtagh , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murtagh. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Mojepočteníčko
dnes 4 z 5

Jít s někým na rande je občas tak trochu ruská ruleta. Zvlášť, když toho druhého absolutně neznáte. Oťukávačka. Poznávání. Hledání společného.
Nejspíš vám asi došlo, že jsem Eragona nečetla. Leč v knihovně mám celou dračí sérii a viděla jsem film.

Byla to slušná "cihlička", takže jsem si pomohla doposloucháváním audioknihy, kterou načetl jeden z mých tří nejoblíbenějších "dabing-herců" Martin Stránský.
Vážení, to byla pecka! Martin je vážně mistrem svého hlasu. Měnil ho postavám tak, že mi pusa div nezůstávala dokořán a já k poslechu využila každou volnou chvilku.

Ráda bych vám řekla, že se Paolinimu podařilo dobře navázat na předchozí sérii, ale v tomhle případě nemůžu sloužit :)
Číst můžete i bez přečtení Eragona, jen se vám možná nepodaří napojit na hlavního hrdinu. Což se stalo mně. Ale celkový dojem mi to nezkazilo.

Příběh mě moc bavil a určitě stojí za to, abyste si ho přečetli, případně poslechli :)

Tesset
včera 5 z 5

Bylo to jako návrat domů. Murtagh byl moje oblíbená postava už v Eragonovi, tak nějak jsem tušila, že se v něm skrývá víc, než nám Paolini nabídl. Není to klasický hrdina, ale není ani zloduch. V příběhu se dozvídáme, co zakusil, co ho trápí i že je trochu malicherný a nemá jen ty dobré vlastnosti, což za mě bylo super. Přes 600 stran a ani jedno slovíčko nebylo navíc. Jeho vztah s Trnem mě stejně jako spojení Eragona a Safiry nesmírně bavilo. Knížka byla jako takový úvod do dalších dobrodružství, která nás v Alagaësii čekají. A já už se jich nemůžu dočkat.


barus1261
27.05.2024 3 z 5

Měla jsem od toho poměrně velká očekávání, protože samotná serie Eragona (konkrétně teda zatím jen první díl, heh) mě fakt zaujala. Z příběhu jako takového jsem si ale na zadek nesedla. Vidím v tom obrovskou šanci, která ale šla už ze začátku chytnout lépe. Takhle to je obyčejný průměr. Zápletka je načatá dobře a teď je jen na panu Paolinim, jestli nechá otevřený konec tak, jak je jeho zvykem a nebo jestli se k Murtaghovi ještě vrátí. Murtagh byl už v Eragonovi moje oblíbená postava. Samotná postava byla dost zajímavá, ale ještě víc jsem u něho milovala jeho back story. Prostě aaaaaa!! Miluju hooo! Moc děkuji za spolupráci s @humbook_blogeri @humbook . Vždy je to velice milá spolupráce a jsem nadšená recenzovat knížky!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Murtagh v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst171x
v Chci si koupit100x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

draci

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr