Novinářem v Číně 2: Nezešílet! přehled

Novinářem v Číně 2: Nezešílet!
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523495/bmid_novinarem-v-cine-2-65170edddca08.jpg 5 124 124

Novinářem v Číně série

< 2. díl

Další várka syrových příběhů ze života známého novináře v Číně. Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Podařilo se udělat z ostrova Chaj-nan Havaj východu? Jak vznikal Etzlerův dokumentární film Nebe? Nahlédněte do života běžných Číňanů a života zahraničního novináře, který přinášel zpravodajství z totalitní země.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Novinářem v Číně 2: Nezešílet!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

marara
dnes 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla. Je tam hodně silných svědectví o různých aspektech života v Číně. Nejvíce mě zaujalo líčení podnikatelského prostředí v Číně, to člověku vezme poslední zbytky iluzí. Pan Etzler Číňany líčí jako podvodníky, lidi nekultivované, arogantní, hrubé a neotesané. O to víc vynikne kontrast s jeptiškami ze sirotčince, které ctí hodnoty lidskosti, empatie vůči zranitelným, úcty a lásky k bližnímu. Díky kapitole o natáčení reportáží na Spratlyho ostrovech, mělčině Scarborough jsem si doplnila představu o hrůzné čínské rozpínavosti a agresi, která by ráda pozřela všechny ostrovy v Čínském moři bez ohledu na mezinárodní právo. Je otřesné, jak s tím Filipínci, Tchaj-wan, ale i mezinárodní společenství nejsou schopné nic udělat a jen paralyzovaně přihlížejí.

xxtom
03.05.2024 5 z 5

Strhující a obrovsky zajímavé čtení, stejně jako první díl.


Hana62
24.04.2024 5 z 5

Nepředstavitelné zážitky, syrové příběhy, vlastní sebereflexe, letité zkušenosti a v neposlední řadě silné charisma T. Etzlera, to je charakteristika jeho knih. Film jsem zatím neviděla, pokusím se jej najít.
Vřele doporučuji všem, co chtějí pochopit Čínu, ale je to pro silnější náturu. Stejně jako Špitálníková.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších knih z naučné literatury v roce 2023

02.02.2024


Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Novinářem v Číně 2: Nezešílet! v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených178x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených16x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech3x