Nezdolná přehled

Nezdolná
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514796/bmid_nezdolna-Zyp-514796.jpg 4 183 183

Nezdolná série

1. díl >

Saře se před deseti lety zhroutil svět, když byl její otec brutálně zavražděn. Teď je jí sedmnáct, ale vzpomínky na ten den ji stále pronásledují a touha pochopit, co přesně se stalo, ji pohání vpřed. Sama přitom žije život plný tajemství – Sařini přátelé a rodina nemají tušení o jejím spojení s nadpřirozeným světem, ani o Sařině mocném daru, který jí byl dán do vínku. Při hledání odpovědí na otázky o svém původu a otcově smrti se Sára dostává se do hledáčku upíra a vystavuje se tak smrtelnému nebezpečí. Zároveň potkává Nikolase, bojovníka, který Sáře obrátí svět vzhůru nohama a chce ji i navzdory jejím protestům ochraňovat. Může mu ale důvěřovat? A co když lidé kolem ní skrývají ve skříních mnohem horší kostlivce než ona sama? Doporučený věk 13+... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Relentless , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezdolná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

andrejci
včera 5 z 5

Všude jsem viděla nadšené komentáře a ohlasy takže jsem byla celkem zvědavá co mě čeká. No a musím říct, že jsem byla hodně mile překvapená.
Postavy ať už lidské nebo nelidské mi byly všeschny sympatické. Je to prostě takový příběh, kde není nic wow z čeho si sednete na zadek. Hodně mi to připomínalo mix. Nástroje smrti a Twilight ságy, ale vůbec mi to nevadilo. Bylo fajn se vrátit trošku zpátky do miniulosti. Sera mi jako hlavní postava byla sympatická. Nikolas je prostě láska a co se týče zbytky postav tak se u jejich dialogů prostě musíte culit od ucha k uchu. Ty dialogy byly prostě skvělé.
Co ale tady vyhrálo a to bez debat, je to jak to bylo napsané (a tedy i skvěle přeložené). Já se prostě zamilovala. A to doslova. Je to krásně napsané a v podstatě se od knížky nemůžete odtrhnout, protože vás to vtáhne do děje a nepustí. Já jsem knížku doslova zhltla. Šíleně se těším na další díl, protože toto vás nutí to prostě číst dál a dál. Hlavně se tedy pořád něco děje, takže nenastala žádná hluchá místa a všude je nějaká akce.
Rozhodně tento díl doporučuji a jsem zvědavá na další díl a jenom doufám, že to bude stejně skvělé a že nebudu zklamaná.

ivka7708
14.05.2024 5 z 5

Super YA fantasy. Kniha je neuveriteľne čítavá a nedá sa odložiť. Má dobré tempo, akciu, nejaké tie vzťahy a začínajúcu romancu, ktorá sa ale bude viac rozvíjať asi až v ďalších knihách. Nenájdete tu žiadne explicitné sexuálne scény, takže kniha je naozaj vhodná aj pre mladšie čitateľky. Hlavná postava Sára je hrdinka, ktorá sa chce o všetko postarať sama a veľmi ju rozčuľuje, že ju chcú strážiť a kontrolovať (aj keď je jej život naozaj v ohrození a nebyť jej ochrancov, skončí kniha veľmi rýchlo :D ) V knihe sa obajuvujú rôzne mýtické postavy ale dej sa odohráva v našom svete. Kniha ma vrátila do mojich "násť" rokov a pripomenula mi série, ktoré ma k čítaniu priviedli. Utčite odporúčam aj pre fanúšikov Twilightu, hoci tu upíri rozhodne nie sú za kladné postavy. Teším sa na ďalšie knihy a hneď sa púšťam do dvojky.


Knihomol_ka
14.05.2024 5 z 5

K této sérii se dostávám docela s velkým zpožděním, ale musím se přiznat, že už jsem knihu jedenkrát rozečetla a úplně mě nezaujala.

Po nekonečném přesvědčování at dám sérii ještě šanci jsem to zkusila, a opravdu jsem za to teď zpětně ráda. Příběh nezdolná mě opravdu zaujal a bavil. Přijde mi to sice jako fantasy pro mladší čtenáře, ale i tak to bylo zajímavé a akční. Sára před pár lety přišla o svého otce a o své matce nic neví, protože je opustila velmi brzy. Takže ted Sára žije se svým strýcem, který je spisovatel a měl možnost se tedy o ni postarat a vzít si ji do své péče. Sára má teď sedmnáct let a snaží se přijít na to, kdo zabil nebo co stojí za zabitím jejího otce. Také po nečekané události, kdy je napadena upírem zjistí konečně co je zač. V příběhu se vyskytuje dost nadpřirozených bytostí. A přesně tohle se mi na příběhu líbí.

Na co jsem se nejvíce těšila byl Nikolas, který je bojovník a možná také i něco jiného. Nikolas se bude snažit Sáru ochraňovat a pomoc jí se zorientovat v novém světe plného nadpřirozena. Což se Sáře moc nezamlouvá, protože je dost paličatá. Sára jako hlavní hrdinka mi je sympatická a co se týče Nikolase, tak pro toho mám opravdu slabost. Chemie mezi nimi je slabá, ale tvoří se a jsem zvědavá co nám přinesou další díly.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nezdolná, Zlomené duše a další knižní novinky (27. týden)

02.07.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nezdolná v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených227x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených15x
v Knihotéce186x
v Chystám se číst360x
v Chci si koupit123x
v dalších seznamech11x

Autorovy další knížky

Karen Lynch
kanadská
2023  88%Nezdolná
2023  94%Útočiště
2024  88%Samotářka