Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky přehled

Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292281/bmid_lovci-lebek-Hg7-292281.jpg 4 85 85

Posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka. Myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. Ačkoliv Jaroslav konečně dostal nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, má ke spokojenosti daleko. Život mu komplikují nevyřešené dluhy z pokeru, sílící tlak vymahačů a postupný rozpad rodiny. I pracovní úspěchy střídají neúspěchy. Ukrajinská mafie posílá do Čech nebezpečného nájemného vraha, aby zlikvidoval nepohodlné svědky, po nichž pátrá také Jaroslavova jednotka. Zdá se, že nájemný vrah s andělskou tváří je vždy o krok napřed...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

eDex
06.05.2024 4 z 5

Nebyl to nějaký literární skvost, ale myslím že autoři ani takové ambice neměli.
I tak to bylo zajímavé čtení od píšících policistů jak to funguje za oponou.
4 a pul hvezdy.

Abikk
05.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Celkem povedená detektivka. Díky krátkým kapitolám četba odsýpá. Konec za mne překvapivý, čekala jsem happy end :o)


Sitting-Bull
26.01.2023 1 z 5

(SPOILER) To bylo zase jednou šlápnutí vedle... Pustila jsem se do knihy na základě doporučení a teda jako jo, dočetla jsem, ale jen díky tomu, že se jedná o opravdu útlou knížečku a já jsem chronický dočítač, chuť knihu odhodit byla velká... :-/
A co se mi na knize nelíbilo, že ji hodnotím jen jednou hvězdičkou? Abych pravdu řekla, tak mi nesedl ani styl ani obsah.
Nejdříve ke stylu a způsobu psaní - to, že neumí psát p. Hindráková, jsem věděla z jejích sebeprezentací na FB, kde neustále nabízí "knihu zdarma", ale po doporučení jsem čekala, že tato kniha bude lepší, i třeba jen tím spoluautorem. Nebyla. Celá kniha je psána stylem slohové práce žáka druhého stupně ZŠ. Postavy jsko ploché, schematické, klišoidní a těžko uvěřitelné, stejně jako jejich chování. "Thriller" z knihy dělá nejspíš to, že každou kapitolu nazvete podle místa, kde se odehrává (tak, jak to běží v akčních filmech ve stylu "FBI Headquaters, Langley, USA"). Jasně, působí to akčně (minimálně v těch filmech), ale ne už pak ve chvíli, kdy se hlavní hrdina nehne z jednoho místa tři kapitoly.
No a co říci k obsahu? Eufemicky řečeno, jsem z něj na rozpacích. Pokud "cajt" (jakože p. Johánek je či byl policajtem) ve své knize napíše, že když jeden z cajtů dal zadrženému pár facek, tak ostatní cajti vědí, že musí do hlášení napsat, že dotyčný kladl při zatýkání odpor, nebo v jiné části zase píše, jak při vyšetřování GIBS se vzájemně cajti kryjí, vede to k tomu, že cajti ztrácí i ten zbytek mojí důvěry, který jsem snad někdy v jejich fungování měla. Stejně tak to, že se hlavní postava - kriminalista - dlouhodobě kamarádil s mafiánem a "jeho obchody se naučil nevidět", nebo to, že chlastá v práci a pak řeší případy a když zrovna nechlastá v práci, tak chlastá doma, načež nadrátovaný řídí auto... Jasně, je to román, potíž je v tom, že pokud ten román píše někdo "od fochu", tak se nad tím člověk přeci jen zamýšlí, jestli to tam takhle fakt nefunguje, zvlášť když nějaké drobné podobné zkušenosti má sám (ač velmi drobné)... Hlavní postava byla opravdu podivné individuum, které se zcela vymykalo mému pochopení, a to tuplem ve chvílích, kdy se ukájel svou sebelítostí nad podělaným životem...
Možná se autor časem vypíše a další kniha bude lepší, držím mu v tom palce, protože nějakou šanci tu vidím. Zvlášť když z dalšího psaní vynechá spolupráci s p. Hindrákovou. ;-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky v seznamech

v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených2x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x