Léto, kdy jsem zkrásněla přehled

Léto, kdy jsem zkrásněla
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143188/bmid_leto-kdy-jsem-zkrasnela-9fr-143188.png 4 488 488

První díl volné trilogie pro dospívající čtenářky Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu… Příběh o dospívání, prvních láskách, zmatení z vlastních citů i o nepříjemnostech, které provázejí dospívání, je určen čtenářkám od 12 let, jež si v sympatické, vtipné a svérázné Belly najdou kamarádku, které dokonale rozumí, protože prožívá podobné osudy jako ony. V roce 2013 se můžete těšit na pokračování trilogie LÉTO s hlavní hrdinkou Belly: 2. díl Bez tebe to není léto a 3. díl Vždycky budeme mít léto.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Summer I Turned Pretty , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto, kdy jsem zkrásněla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Lovehorses365
16.03.2024 5 z 5

Miloučká oddechovka...
Ani si neumíte představit jak jsem si u toho odpočinula...
Narocnyden#knizecka#klidek

ElessaRiverbow
28.12.2023 2 z 5

Mno... musím říct, že jsem se na knihu hodně těšila, protože jsem na ní vídala hodně pozitivní recenze a vím, že autorka píše skvěle. Proto jsem tak zklamaná. Angličtina byla hodně jednoduchá a kapitoly kraťoučké, takže jsem měla knížku za tři dny přečtenou. Navíc se mi líbilo, jak některé kapitoly byly z minulosti. V knize je několik těžších témat, která jsou podle mě dobře zpracovaná. Co mi ale dělalo největší problém jsou postavy. Belly ze začátku působila normálně, ale v průběhu knihy se z ní stala strašná kráva. Jeremiah byl snad jako jediný v pohodě od začátku do konce a i jsem si ho celkem oblíbila. Oproti němu Conrad je prostě toxický a nesympatický idiot. Většina ostatních postav byla otravná a nebo se chovaly hrozně. Před přečtením jsem přemýšlela, jestli si seriál pustím, ale teď jsem si jistá, že už ne. Do zbytku série se pouštět nebudu.


Bety093
30.09.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala asi jako většina, přes seriál. Za mě úžasná knížka, která otevírá plno těžkých témat. Sympatické postavy, krátké kapitoly, prostě nemám co vytknout. Já knížku četla na přelomu léta a podzimu a více bych se do ní dokázala vžít, kdybych si ji vzala třeba na dovolenou k moři jako letní čtení. Proto doporučuji číst výhradně v létě.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Léto, kdy jsem zkrásněla v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených694x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených50x
v Knihotéce187x
v Chystám se číst226x
v Chci si koupit69x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

láska prázdniny léto pláže

Autorovy další knížky

Jenny Han
americká, 1980
2015  83%Všem klukům, které jsem milovala
2016  82%P.S. Stále Tě miluju
2012  76%Léto, kdy jsem zkrásněla
2017  80%Navždy s láskou, Lara Jean
2017  76%Oko za oko