Les v domě přehled

Les v domě
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509372/bmid_les-v-dome-6479c873c40b8.jpg 4 3880 3880

Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád. Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alkoholu a děvčátko zůstalo viset na krku nevraživé babičce, která obhospodařuje zahradnictví a je přesvědčená o tom, že všechno špatné lze v životě vyhubit jako žravé plzáky. Nebo o tom prostě nemluvit. Jenže všude kolem je les, ve kterém se skrývá cosi hrozivého, a cácora jednoho dne mluvit začne. Alena Mornštajnová napsala silný a dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Budete se bát, ale nepřestanete číst, dokud se neobjeví na povrchu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les v domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1056)

elexmil
předevčírem 5 z 5

Konečně přišla v pořadníku v mé knihovně řada i na mne. Pokud si člověk všímá různých studií o počtu týraných a sexuálně zneužívaných dětí ve vlastních rodinách, je to dost děsivé, nepochopitelné. Jedno zlo pak často podmiňuje zase další zlo. Paní Mornštajnová velmi srozumitelně a mistrně popisuje, co se může v duši takového týraného dítěte odehrávat, jak pocit nekonečné křivdy ovlivňuje chování dítěte, jeho sociální vazby, jeho celý život.

HCkolabuje2
29.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Nepríjemná kniha ktorá stojí za prečítanie napriek tomu ze sa po nej nebudete citit dobre. Slušne popísaná psychológia postáv a vzťahy v rodine.
Negatívom pre mna je podobnosť s autorkinou staršou knihou
Tiché roky. Rovnaká výstavba deja, nefunkcne patologicke vztahy v rodine, utiahnute zakriknute dievčatko s traumou ktorá sa vysvetli na konci a so sebavedomou kamaratkou ktorá ju uvádza do spoločnosti.
Kauza okolo údajného zneužitia príbehu výtvarníčky Toy Box v tomto románe mi prišla ako snaha prizivit sa na spisovateľke namiesto ocenenia že niekto bol ochotný takúto temu spracovať.
Spoiler - Ona totiž nebola jediná zneužitá rodinným príslušníkom a je potrebné o tom hovoriť ! Nemôže si privlastnit takéto utrpenia a nárokovať si naň autorské prava


Veru_92
28.05.2024 5 z 5

Velice poutavě napsaná kniha s temným bolavým příběhem. O životě a trápení malé holčičky, později dospívající dívky, která nemá nikoho, kdo by ji měl skutečně rád, kdo by jí pochopil či jí pomohl. O tom, co se neříká, o strašných vzorcích chování v nefunkční rodině ukrývající hrozné tajemství.
To si tak čtete a říkáte si hmmm, to je docela blbý, co se v té rodině děje, čtete si dál a tak nějak tušíte, že to asi moc lepší nebude a ono je to najednou úplně hrozný. Bolí z toho u srdce. Ale i tak se pozná výborná kniha. Taková, která v nás vyvolá spoustu emocí a ještě dlouho po dočtení na ni nejde zapomenout.

všechny komentáře

Související novinky (60)

Žebříček nejprodávanějších knih (8. týden)

28.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (6. týden)

14.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

07.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Vytištěné řádky ale zůstávaly slovy a větami, písmena se neměnila v obrazy a neměla sílu přenést mě do jiného světa.


Ocenění knihy (1)

2023 - Český bestseller (Cena čtenářů)


Kniha Les v domě v seznamech

v Právě čtených58x
v Přečtených5 512x
ve Čtenářské výzvě1 837x
v Doporučených221x
v Knihotéce795x
v Chystám se číst1 178x
v Chci si koupit474x
v dalších seznamech28x