Láska a jiná slova přehled

Láska a jiná slova
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488435/bmid_laska-a-jina-slova-TeW-488435.jpg 4 217 217

Macy Sorensenová vede klidný, byť citově trochu plochý život, který jí poskytuje pocit jistoty a bezpečí: profesně se jí daří jako ambiciózní rezidentce na pediatrickém oddělení místní nemocnice a stěžovat si nemůže ani na svého partnera, o něco staršího, finančně zajištěného známého umělce, s kterým plánují svatbu, takže se zdá, že jí v její pečlivě budované a strážené bublině vůbec nic nechybí. Ale jen do chvíle, než po letech znovu narazí na Elliota Petropoulose — svou první a jedinou skutečnou lásku z mládí, vytáhlého kluka a vášnivého čtenáře, který ji přijal do svého světa a pomohl jí překonat těžké období po ztrátě milované matky… a s kterým se večer, poté co jí vyznal lásku, bez vysvětlení rozešla. Ve svižném střídavém rytmu kapitol z mládí a současnosti se dozvídáme, jak se Macy a Elliot seznámili - jak se z nich během společných víkendů a letních pobytů ve víkendovém domě Macyina otce stali nejlepší přátelé a později milenci se společnou láskou ke slovům - a jak složitě k sobě hledají cestu po dlouhých letech odcizení. Vzpomínky na šťastná léta dospívání kazí stín nevyjasněného rozchodu a také bolestné tajemství, na které by Macy chtěla nejraději zapomenout. Oba bývalí milenci se postupně sbližují, ale ani jeden z nich netuší, zda dokážou překonat propast desetiletého mlčení a oživit pohaslý plamen dřívější lásky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Love and Other Words , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska a jiná slova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Evaho73
27.04.2024 4 z 5

Jednoduchší príbeh odohrávajúci sa v dvoch časových rovinách o láske, strate a nádeji, ktorý je napísaný pútavým a emotívnym štýlom. Hlavné postavy mi prišli celkom  sympatické a uveriteľné. Román je obvzláštnený o niekoľko vtipných a dojímavých momentov. Bonusom, ako to býva pri obdobných knihách zvykom, sa dá považovať epilóg, ktorý sa odohráva o niekoľko rokov neskôr. Epilóg dáva príbehu krásne uzavretie a umožňuje čitateľovi vidieť, ako sa vyvíjal ďalej život hlavných postáv.

Ellkao
07.04.2024 3 z 5

Kniha je velmi provedená, čte se hezky a příběh mě zaujal. Elliot byl děsnej sympaťák a kluk do kterého se díky jeho povaze velmi snadno zamilujete. Ale musím říct, že ke konci se mi to už trošku táhlo a Macyina neschopnost komunikace mě přiváděla občas k šílenství.


Bety093
16.02.2024 5 z 5

Wow, úžasná knížka, která byla opravdu nabušená emocemi. Líbil se mi styl autorky a celkový příběh. Co mě malilinko zklamalo je rozuzlení celého příběhu, které přichází na konci knihy. Myslím, že na to mohl být větší důraz a přišlo mi to takové slabé. Každopádně to kompenzuje milionová lovestory, díky které zase věřím na lásku. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Láska a jiná slova, Smějící se bestie a dalších 60 knižních novinek (17. týden)

24.04.2022


Knižní novinky (31. týden)

25.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska a jiná slova v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených293x
ve Čtenářské výzvě44x
v Doporučených8x
v Knihotéce217x
v Chystám se číst201x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech2x