Kořist přehled

Kořist
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458306/bmid_korist-jrO-458306.png 4 1304 1304

Ve svém novém, samostatném románu servíruje oblíbená hororová autorka Darcy Coates svým čtenářkám a čtenářům mrazivý příběh dvaadvacetileté dívky jménem Eileen, která se ztratí během pěšího výletu v odlehlém lese Ashlough. O pět dní později je na břehu blízké řeky nalezen její fotoaparát obsahující podivné snímky, které byly vyfoceny až po jejím zmizení. Eileenin bratr Chris chce věřit tomu, že je jeho sestra stále naživu, a tak se krátce poté, co se policie rozhodne ukončit vyšetřování, domluví se svými čtyřmi kamarády a společně utvoří pátrací tým, jehož cílem je pročesat tajuplný les i jeho okolí a ztracenou dívku najít. Avšak čím víc se vzdalují od frekventovaných turistických stezek, tím podivnější stopy nacházejí. Postupně si začnou uvědomovat, že v lese nejsou sami… a že Eileenino zmizení nebyla jen nešťastná náhoda. V tu chvíli je však na útěk už příliš pozdě…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Hunted , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kořist. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (390)

SáraR.
včera 5 z 5

No tak tohle byla pecka! Darcy Coates mám hrozně ráda a četla jsem už několik jejích knih ze série Strašidelné domy, ale tohle bylo jiný kafe. Knihu jsem hltala a nemohla přestat! Celý nápad mi přišel genialní. Skoro až do konce jsem přemýšlela, jestli je to opravdu nějaká příšera, nebo jen člověk v masce. Ten konec mě naprosto dostal, ale vlastně to bylo logické a nechápu, že mi to došlo až pár vteřin před odhalením. Opravdovost příběhu dodávalo vyprávění z různých úhlů pohledu a autorčino umění líčení. Jsou autoři, kteří píšou strašidelné příběhy, ale člověk se do nich tak úplně nevžije, jako kdyby byl jen tichý pozorovatel. Ale pak je tu Darcy, u které máte pocit, že děj přímo prožíváte. Jako byste tam opravdu byli a něco vás honilo... že vy jste ta kořist.

Gibis
12.06.2024 5 z 5

Kořistí jsem nakonec mile překvapena. Vzhledem k tomu, že sérii Strašidelných domů od Darcy považuji tak trochu za pohádky pro děti s dobrým koncem, čekala jsem něco podobného i od tohoto příběhu. Ale je to psáno v jiném duchu a mě to bavilo, byla jsem napjatá a celou dobu jsem si říkala, že to bude na pěkné čtyři hvězdy. Ale konec mě přesvědčil k přidání i té páté, protože to jak situaci Carla vyřešila, mě dost překvapilo, nečekala jsem to. Takže fajn počtení to bylo :)


Knihomolkapaja4
07.06.2024 5 z 5

Mám přečtenou většinu knih od Darcy a tohle bylo přeci jen trochu něco jiného než strašidelné domy. Za mě to bylo skvělé a napínavé čtení! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a záporáka jsem neuhodla, o to víc mě kniha bavila. A podle mě k hororu to má daleko, za mě je to spíše směska krimi a thrilleru. :-)

všechny komentáře

Související novinky (2)

V hororové novince od Darcy Coates tentokrát duchy nečekejte (recenze)

25.01.2021


Knižní novinky (4. týden)

24.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kořist v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených1 647x
ve Čtenářské výzvě335x
v Doporučených83x
v Knihotéce632x
v Chystám se číst412x
v Chci si koupit94x
v dalších seznamech16x