Když andělé dřímají přehled

Když andělé dřímají
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529178/bmid_kdyz-andele-drimaji-65ebe66ad64e5.jpg 4 26 26

Jak vypadá Apokalypsa? Mor, Válka, Hladomor a Smrt na svých děsivých koních? Nebo jedna špatně vyvinutá vakcína? Praktická lékařka Kristýna Doležalová si příliš pozdě uvědomuje svůj podíl na nejhrůznějším omylu medicíny a začíná bojovat za pravdu i své vlastní přežití.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když andělé dřímají. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

katynka78
dnes 4 z 5

Mám ráda české autory a paní Bartošovou jsem objevila díky Databázi knih. Téma této knihy mne zaujalo, protože miluju dystopie, miluju lékařské prostředí a moc mne zajímají názory lidí z oboru a jak se říká od fochu.
Tušila jsem, že to nebude jednoduché čtení, ale byla jsem na to připravena. I tak to bylo naprosto šílené, ale bohužel naprosto uvěřitelné čtení. Věřila jsem každému slovu, každé představě autorky, nepochybovala jsem ani chvilku, že by se toto mohlo stát, protože k tomu nebylo až tak daleko.
Tleskám autorce za odvahu napsat tuto pravdu. Pravdu o tom, že jsme křehcí, že jsme ve chvíli ohrožení naprosto nekontrolovatelní a že ve chvíli, kdy nebudou uspokojeny naše základní potřeby, tak se z většiny z nás vytrácejí lidské pohnutky a vše je jen na úrovni přežití. To není výčitka, to je holý fakt.
A jako žena říkám, že tak jak je to všude na světě, v jakékoliv době, stavu a příslušnosti, ženy to bohužel odnesou vždy nejhůře. Bohužel a autorka tady ukazuje proč a jak.
Ale tak jak se nedá nikdy nic paušalizovat, tak ani tady není na místě dělat soudy ohledně pohlaví, je to jen konstatování rovnosti, které nebylo stále dovršeno a z hlediska fyzických dispozic asi ani nikdy nebude.
Ale jak jsou v knize padouši, tak jsou tam hrdinové a stateční lidi, kteří nikdy lidmi být nepřestanou.
Závěr knihy je zvolen velmi vhodně. Opravdu - doporučuji k přečtení.
A já paní autorce ještě jednou děkuju za skvělou, i když tak mrazivou knihu.

Marekh
14.06.2024 5 z 5

Od autorky jsem již přečetl knihu KLEKÁNICE a časem si přečtu další knihy. Autorčino motto je: „Neberte život příliš vážně, stejně z něho nevyváznete živí!“

KDYŽ ANDĚLÉ DŘÍMAJÍ je postapokalyptický román. Kniha má 4 části. Obsahuje Prolog a Epilog. Kniha má 2 dějové linie, které se postupně protnou.

Hlavní postavou je praktická lékařka KRISTÝNA DOLEŽALOVÁ, která má svou ordinaci v Příbrami. Je znepokojená špatně vyvinutou vakcínou.

Anotace knihy je celkem strohá a asi nemá smysl něco více prozrazovat. Nejlépe je pustit se přímo do čtení a nic bližšího si nezjišťovat. Na počátku knihy je uvedeno, že všechna jména postav a firem, jakož i celý příběh jsou vymyšlené a nemají žádnou souvislost se skutečností.

Při četbě jsem pociťoval nepříjemné pocity a zpočátku jsem si nebyl jistý, jestli si chci znovu připomínat smutné události, které jsme v minulosti prožili. Tématem knihy se mi některé okamžiky připomněly a nebylo to vůbec příjemné. V minulosti jsem si řekl, že knihy s tímto námětem číst nebudu, ale s touto knihou jsem udělal výjimku.

Kniha je čtivá a napínavá a zaujala mě od počátku do samotného závěru. Čtenář se může zamyslet nad spoustou věcí a vyhodnotit si to.

V knize jsem našel hodně překlepů.

Kniha má pěkný přebal.

Citát:

Důležité není to, co jste ztratili, ale to, co vám zůstalo.


krevetka79
30.05.2024 5 z 5

Hodně zvláštní příběh, ale skvěle zpracovaný.
Myšlenka velmi děsivá a bohužel i reálná.
Budu mít chvilku o čem přemýšlet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když andělé dřímají v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

očkování lékařské thrillery postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Tereza Bartošová
česká, 1985
2023  83%Vodník
2023  82%Klekánice
2024  88%Dceřina kletba
2024  88%Když andělé dřímají