Hororovky přehled

Hororovky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535378/bmid_hororovky-660915d89a57f.jpg 4 3 3

Nečíst v noci! Na dně skříně je nalezena podivná kniha. Číst z ní ale může jen ten, kdo byl vybrán. Kým? Děsivým, ale pohodovým prastrejdou se zálibou v černých kocourech a čtení při svíčkách. Hororové příběhy začal jako první z rodiny vyhledávat a sepisovat do této knihy. Jakkoli jsou jeho příběhy plné podivných událostí a nečekaných zvratů, prastrejda se postaral, aby neskončily špatně. Pozor ale, čtenáři! Příběhy zaznamenané v knize zůstávají děsivé. Zejména v noci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hororovky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

AndrewTheJUA
včera 1 z 5

Na knihu jsem náhodou narazil při brouzdání po netu. Zaujal mě její obal a protože nebyla moc tlustá a seděla mi do čtenářské výzvy, řekl jsem si, že proč to nezkusit.
Na začátek by bylo dobré podotknout, že zařazení knihy do sekce "Horory" i přes její název není zrovna šťastné. I když uznávám, že něco jako "Strašidelné pohádky" by mě asi nezaujalo. Navíc má velmi silnou konkurenci. Napsat dobrý horor je strašně těžké - dle mě to je dokonce jeden z nejtěžších žánrů. Často se z toho totiž stane paskvil bez atmosféry, který jen nudí. A že jsem viděl mnoho povedených antalogií.

V knize jsou čtyři rozsáhlejší povídky a několik jednostránkových "čehosi" s údajně otevřeným koncem, aby to bylo "strašidelnější". Haha. Celou knihu pak prolíná kapitolka rozdělená na několik částí, což je jakoby pohled pisatele a zároveň čtenáře knihy, kterou našel ve skříni a příběhy mají být z ní.

Kniha jako celek je strašně mdlá. Volba slov není nejšťastnější, styl psaní taktéž ne. Popisné části jsou mizerné a tam, kde se snaží strašit, tak je jen nudná. Nutno podotknout, že i zcela bez atmosféry a smát by se jí muselo i batole. Všechny povídky mají navíc naprosto podprůměrný děj, tuctovou zápletku a nesmyslnou "pointu" (dá-li se to tak nazvat), která je posílá o třídu níž. Navíc styl tisku ve stylu:"Dám tam velký písmo, bude to mít hodně stránek", taky moc nepomáhá.

Tohle je i pro děti (na které to po prostudování knihy detailněji míří) k uzoufání jalové. To už je opravdu tak měkká doba, že tohle někomu stačí? Kde jsou potají čtené Kingovky? Pestře vylíčené scény? Realistický děj? Dobrá pointa? To vážně někomu stačí tohle? Většinou se všude snažím najít alespoň nějaké pozitivum, ale tady to vážně nešlo.

10% | * (a to ještě s odřenýma ušima)


Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hororovky v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2024  73%Hororovky