Holly přehled

Holly
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529461/bmid_holly-65f576aa8b440.jpg 4 43 43

Holly Gibneyová, jedna z nejpodmanivějších a nejvynalézavějších postav Stephena Kinga, se vrací v tomto napínavém románu, aby vyřešila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení v městečku na Středozápadě. Holly Stephena Kinga představuje triumfální návrat oblíbené postavy Holly Gibneyové. Čtenáři byli svědky Hollyina postupného přerodu z plaché (ale také statečné) samotářky v románu Pan Mercedes přes partnerku Billa Hodgese v knize Právo nálezce až po plnohodnotnou, chytrou a občas drsnou soukromou detektivku v knize Outsider. V novém Kingově románu je Holly odkázána sama na sebe a stojí proti dvojici nepředstavitelně zvrácených a skvěle maskovaných protivníků. Když Penny Dahlová zavolá do detektivní agentury Finders Keepers a doufá, že jí pomůžou najít její ztracenou dceru, Holly se zdráhá případ přijmout. Její partner Pete má covid. Její velmi komplikovaná matka právě zemřela. A Holly má být na dovolené. Ale něco v zoufalém hlase Penny Dahlové způsobí, že Holly nemůže odmítnout. Jen pár bloků od místa, kde zmizela Bonnie Dahlová, žijí profesoři Rodney a Emily Harrisovi. Jsou to manželé osmdesátníci, oddaní jeden druhému a celoživotní akademici v částečném důchodu. Ve sklepě svého dobře udržovaného, knihami obloženého domu, však ukrývají hrozivé tajemství, které možná souvisí s Bonniiným zmizením. A ukáže se, že je téměř nemožné odhalit, co mají za lubem: jsou bystří, trpěliví a bezohlední. Holly musí zapojit všechny své ohromné schopnosti, aby v tomto novém mrazivém mistrovském díle Stephena Kinga přechytračila a přelstila zvrácené profesory.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Holly , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

DennisMoore
dnes 5 z 5

Takhle, Outsider je moc dobrá kniha, ale má i své mouchy až masařky. Zato Holly, ta se ve všem vyrovná trilogii s Billem Hodgesem. Skvělý thriller se skvělou hlavní postavou (snad poprvé jsem plně pochopil, proč má Stephen King právě Holly tak rád), dokonale ohavnými záporáky a TAK napínavým, pekelně strhujícím a bez pochyb i trochu škodolibě vyprávěným příběhem... Nikdo by to, co se v něm děje, nedokázal vylíčit tak jako Stephen King. Když čtete, dělá se vám nevolno, ale zároveň vás to baví a nechcete přestat, no tak to se nedá nic dělat. Zkrátka čtete vynikající knihu.

jaroiva
včera 4 z 5

S Covidem a BLM autor tentokrát hodně tlačí na pilu. Nemám ráda tuhle americkou agitku. Stejně tak, jako product placement. Kdyby se proškrtaly podle mě úplně zbytečné covidové kecy, byla by kniha nejen kratší, ale i nadčasovější. Tu antirasistickou agitku tam má napasovanou lépe.
Přes toto vše se mi kniha líbí, je civilnější (tj. ne tak nadpřirozená) než většina kingovek,což je pro mě plus. Samotný děj mě dost bavil.


Susán888
předevčírem 5 z 5

Úžasný román s Holly Gibneyovou, postavou kterou nelze nemít rád. Čeho si nesmírně cením, je doslov knih, kde se SK vyjadřuje k různým odlišnostem, či souvislostem.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Žebříček nejprodávanějších knih (21. týden)

29.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (20. týden)

23.05.2024


Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Holly v seznamech

v Právě čtených28x
v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit89x
v dalších seznamech3x