Gerda: Příběh velryby přehled

Gerda: Příběh velryby
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375544/bmid_gerda-pribeh-velryby-TiM-375544.jpeg 4 479 479

Gerda série

< 1. díl >

Laskavé vyprávění o podmořském světě s působivými ilustracemi. Malá velryba Gerda si užívá spokojené dětství. Jednou se však přihodí něco nečekaného a Gerda zůstane sama, bez rodiny. A tak osamocená a smutná bloudí oceánem, až nakonec potká nové přátele. Kosatky, tučňáky, racky nebo třeba chobotnice. Od každého kamaráda se dozví nejen zajímavosti o jejich životě, ale především o fascinujícím světě, kterým proplouvá. Najde nakonec malá Gerda to, co hledá?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gerda: Příběh velryby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

Alexxxka
02.03.2024 4 z 5

Za mě krásná knížka plná nádherných ilustrací. Jasně že dcerka ( 4 roky ) většinu věcí nepobírá a má spoustu otázek, ale dle mého názoru se povedla.

Andrée
30.01.2024 5 z 5

Nádherná kniha, přiznám se, že mě příběh lehce dojal. Těším se, až budeme číst se synem, ale nemyslím si, že je to pro malé děti úplně vhodné čtení. Tím chci říct, že pohádka je to opravdu krásná a ilustrace jsou překrásné, jen si myslím, že dětská hlavička takový příběh ještě zcela nepochopí (od 4 let).
Pokud bych to tedy měla přirovnat, tak to poselství s přesahem mi připomíná Malého prince. Prostě tomu rozumíte, až máte nějaké životní zkušenosti. Ale rozhodně jak to bude možné, tak budeme se synem číst společně, ilustrace jsou opravdu krásné a možná se i pak malé dítě víc ptá, zajímá a chce vysvětlení, ale to ještě nemohu posoudit.


Jančislava
11.01.2024 2 z 5

Na knihu jsme se těšili, slibovala příběh, kde potká nové kamarády. No nemám z toho pocit, že by k tomu došlo. Myslela jsem, že se dozvíme při jejím cestování i něco o těch, které potká, ale bohužel. Příběh je velmi krátký a trhaný. Asi chápu, co měla předat, ale dalo se to udělat zajímavější formou. Jediné, co je na knize pěkné jsou ilustrace a to je málo. Lituji, že jsem za ty peníze nekoupila jinou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Dětská kniha)


Kniha Gerda: Příběh velryby v seznamech

v Přečtených631x
ve Čtenářské výzvě169x
v Doporučených28x
v Knihotéce163x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech16x