Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy přehled

Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397970/bmid_geekuv-rok-365-zajimavosti-ze-sveta-ZHu-397970.png 3 37 37

Kalendář geekova roku, který den po dni připomíná a oslavuje ty nejdůležitější události výročí a dobrodružství ve světě žánrů sci-fi a fantasy. Uvnitř mimo jiné najdete: Velký třesk Teorie velkého třesku Jakým typem umělé inteligence jste právě vy? Kolik nestvůr zlikvidovala Buffy, přemožitelka upírů a její Scooby Gang? A k tomu ještě časové osy Skvělého dobrodružství Billa a Teda, série filmů s Terminátorem, snímku 2001: Vesmírná odysea, arkádové hry Pac-Man, komedie Volný den Ferrise Buellera, filmu Robocop a trilogie Návrat do budoucnosti.... celý text

Literatura naučná Hobby Encyklopedie
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Year of the Geek: 365 Adventures from the Sci-Fi Universe , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

niki-chan
31.12.2023 3 z 5

Jednotlivé informace byly zajímavé a grafika moc pěkná. Knize uškodilo, že ne vždy byla přesná (informacemi), vyskytovaly se hrubky a nejvíc mi vadilo, že na stránce byla 2 data zabírající cca čtvrtinu stránky a zbytek prázdné místo. Proč?!

Vidlička
18.11.2021 odpad!

Kalendářový formát, kdy se geekové sesednou a dívají se spolu, co se stalo ve dny, kdy se narodili atd., pro který by kniha měla být zajímavá, byl tady kupodivu spíše na škodu. Nevím, kolik si dal autor s dohledáváním dat práce, i když jeho láska "k oboru" je patrná (a hlavně asi k Thrilleru, ten byl zmiňovanej snad na každý stránce), ale mám pocit, že moc ne. Ačkoliv jsou informace zaměřeny značně anglofonně, neříkejte mi, že nešly dohledat jiná data, než že se 4. listopadu začala vysílat čtvrtá (!!!) série Babylonu 5! To mě rozsekalo. Čtvrtá (teď následuje takovej ten smajlík, jak se bouchá rukou do čela)! Zadání i záměr splněn, ale za mě tragédie.


madlenka3189
07.06.2021 2 z 5

Bohužel i pro mě byla kniha zklamáním a to nejsem vůbec žádný geek. Na čtení knihy jsem se těšila a plánovala jsem poctivě každý den přečíst odpovídající odstavec.. bohužel se prodleva čtení postupně zvětšovala a nakonec jsem dnes doprolistovala celou knihu. Jak je zde psáno: často nepřesné nebo špatné informace, nezajímavé a většina dní je odbytá tím, kdo se v ten den narodil - no to bych si zvládla každý den najít sama. :( 2 hvězdy dávám jen dobrému nápadu a hezkým ilustracím, jinak je čtení nezajímavé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

geek sci-fi fantasy

Autorovy knížky

James Clarke
americká, 1972
2018  51%Geekův rok - 365 zajímavostí ze světa sci-fi a fantasy