Dvůr trnů a růží přehled

Dvůr trnů a růží
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307426/bmid_dvur-trnu-a-ruzi-xBw-307426.jpg 4 4385 4385

Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete od autorky série Skleněný trůn. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, zaútočí na ni podivný tvor. Odvleče ji do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že tajemným únoscem je jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku. Feyre čeká těžký úkol - musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. „Oslňující svět, dokonale propracované charaktery postav a samozřejmě vrchovatě romantiky“. - RT Book Reviews „Jednoduše úchvatné … Série Skleněný trůn byla hitem, (a) tato nová řada je připravena pokračovat ve stopách Skleněného trůnu“. - Booklist „Sarah J. Maasová přichází s něčím, co může být její dosavadní nejlepší práce… okouzlující, strhující a nápadité… Budování nového světa je dokonalé, tak jak to dokáže jen Maasová!“. - USA Today... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

A Court of Thorns and Roses , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr trnů a růží. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (888)

Elapheg
13.06.2024 5 z 5

Mám rozečtenou sérii: Půlměsíční město, od Sarah J. Maasové, ale naštěstí jsem dostal od své knižní kamarádky zprávu, že než budu číst druhý díl Půlměsíčního města, tak si mám od Sarah J. Maasové přečíst sérii Dvory trnů a růží, protože to nějak navazuje. Poslechl jsem a odhodlal jsem se k načnutí této jiné série a začal jsem knihou: Dvůr trnů a růží. Četl jsem spoustu komentářů k této knize a i já se nakonec řadím k pětihvězdičkovému hodnocení, i když je pravda, že kniha se sice rozjíždí od prvních stránek, ale v první polovině se toho moc neděje. Místy jsem byl i trochu zklamaný, že to nemělo ten drive, jaký měl první díl série Půlměsíčního města. Nakonec se to ale rozběhlo a konec ten byl pro mě velmi povedený a hlavně za ten dávám pět hvězd. O knize: Feyre lovkyně zabije v lese vlka. Za to je odvlečena neznámým stvořením do jeho světa, kde Feyre musí žít. Z počáteční nenávisti se u Feyre k cizímu tvoru a jeho světu rodí láska a když se Feyre dozví, kým původně kdysi byl a kým je teď, dochází i k přerodu vztahu únosce k unesené, taky k lásce. Feyre se dozvídá, že jejímu lidskému světu i světu, v němž nyní Feyre žije i její začínající lásce, hrozí obrovské nebezpečí. Feyre se bude chtít pokusit své milované i svět zachránit před velkým zlem, které všem hrozí. Podaří se jí to? Může obyčejná smrtelnice porazit nadpřirozené bytosti zla a jejich magii? A jaké zkoušky, či oběti bude muset položit na oltář lásky, to už si přečtěte sami. Radím jen, nenechte se odradit slabší první polovinou knihy, má to svůj účel, který člověk pochopí po přečtení celé knihy. Jo, mělo to svoje kouzlo, i když jsem doufal, že se mi v této knize něčeho dostane více, ale to nebudu prozrazovat. Za ten konec dávám pět hvězd a knihu doporučuji. V této knize najdete lásku, cit, porozumění, nenávist, beznaděj, erotično, naději, magii, kouzla, touhu a také obrovské odhodlání zrozené z lásky, chtít zachránit své milované. Chtěl bych poděkovat mé knižní kamarádce Ydnac, která mě k fantasy přivedla. Děkuji Ti, Martinko. :-) Tak bych řekl, že možná budu mít další oblíbenou fantasy sérii.

Anonymní
13.06.2024 4 z 5

Toto hodnocení píšu, až poté, co jsem knihu i celou sérii přečetla podruhé a s odstupem šesti let. Musím říct, že konkrétně tenhle díl mě nelákal tehdy ani teď, protože mě nijak nezaujal námět krásky a zvířete, ale po rozhovoru s kamarádkou, jsem se do toho pustila znovu. Uznávám, že ve chvíli kdy jsem se začetla, tak mě to vážně bavilo a přečteno jsem měla velmi rychle. Feyre jakožto hlavní postava, mě občas rozčilovala, ať svými činy nebo myšlenkami a stejně tak i Tamlin, ale knížka se mi vážně líbila, přestože je za mě rozhodně tou nejslabší z celé série. Takže pokud někdo po této knize pochybuje zda pokračovat ve čtení dalšího dílu, říkám rozhodně jdi do toho!

Na závěr bych teda jen dodala, že občas (nejen v této knize, ale celé sérii) se na můj vkus objevují poměrně dost lechtivé scény. A slovo “úd se úplně běžně nevyskytuje v YA.


axisno
09.06.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější série spolu s TOG. Autorka má neskutečný talent. M.I.L.U.J.U.

všechny komentáře

Související novinky (3)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


20 knih, které si uživatelé chtějí koupit

21.11.2016


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze knih

14.09.2016


Citáty z knihy (2)

Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)


"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."


Kniha Dvůr trnů a růží v seznamech

v Právě čtených84x
v Přečtených6 033x
ve Čtenářské výzvě773x
v Doporučených754x
v Knihotéce1 369x
v Chystám se číst1 453x
v Chci si koupit509x
v dalších seznamech44x