Dvě prázdná místa přehled

Dvě prázdná místa
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520908/dve-prazdna-mista0x0W3d-UpC-.jpg 4 49 49

Volné pokračování knihy Hra na druhou (Autreo, 2020). Od jejich posledního rozhovoru uplyne nějaký čas. Čas, kdy se Ben i Nela vydávají každý svou vlastní cestou. Několik následných událostí však dokáží, že všechny cesty jsou propojitelné a oba hrdinové se tak ocitají znovu na rozcestí. Tyhle nové "náhody" jim totiž nabízejí druhou šanci a ukazují právě na ta místa v jejich životech, která by mezi nimi neměla zůstávat prázdná. Otázkou je, zda jsou ochotni se k těm místům alespoň přiblížit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvě prázdná místa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

nada3314
26.04.2024 5 z 5

Moc se mi líbilo i volné pokračování HRY NA DRUHOU – mám to štěstí, že jsem knihu četla s odstupem pár týdnů, takže mi příběh Nely a Bena utkvěl v paměti. Já se strašně ráda vracím ke svým „starým známým“ takže toto pokračování pro mě byla více méně povinnost nebo spíš zvědavost.

Autorka má dar psaní, to už jsem si ověřila v minulé knize, takže i tuto jsem četla velmi krátkou dobu. Příběh ubíhal, nemá žádné hluché místa ani žádné omáčky navíc. V celém ději nás provází láska k dětem – velmi jsem se do Nely dokázala vcítit, jak nemyslela na sebe, ale v první řadě se vždy soustředila, co bude pro její kluky nejlepší. Tím, že jsem skoro stejně stará jako Nela hodně věcí, které mohou někoho štvát, tak já jsem chápala.

Nikdo z nás nemáme ten správný „NÁVOD NA ŽIVOT“ a kdo jsem, abych soudila někoho jen na základě toho, že já bych to udělala jinak? Naprosto respektuji všechna rozhodnutí naší Nely a až život ukáže, jestli byly správné…

Krásně vše do sebe zapadlo, ale mně by vůbec nevadilo další pokračování…

Obě knihy hodnotím velmi kladně, ve svém žánru jsou to krásně čtivé jednohubky, které budou bavit především mámy. Určitě se po nich podívejte! Doporučuji.

monikasbookclub
14.03.2024 3 z 5

Rozhodla jsem se pro společnou recenzi na knihu Hra na druhou a její volné pokračování Dvě prázdná místa. Jedná se o opravdu krátké knížky s hodně zajímavým námětem. Řeší se v nich totiž věkový rozdíl mezi partnery. Já za sebe musím říct, že osobně mi velké věkové rozdíly u partnerů nevadí, ale u tohohle jsem to nějak nemohla překousnout. Kdyby se asi potkali v jiném okamžiku v životě a ne, kdy je Ben teprve ve škole, tak bych to asi více chápala. Celá knížka je vyprávěná z pohledu Nely a vidíme tam tedy její vnitřní boj s tím, že se do Bena vůbec zamilovala. Upřímně mi jí bylo až někdy líto, ale celkově mi přišla jako nejvíc nerozumný člověk v celé knize. Ben byl naopak opravdu skvělý a oblíbila jsem si i syny od Nely, kteří mi přišli i někdy více rozumní než samotná Nela. Hodně se mi také líbilo, že před každou kapitolou byl krásný citát. Celkově se mi knížky četly rychle, ale bohužel mě nijak nenadchly.

Děkuji @holcikovazuzana za poskytnutí knížek!


virgo_books
03.03.2024 4 z 5

Tohle volné pokračování příběhu Nely a Bena za mě předčilo první díl.

Dostali jsme se s hrdiny do nového prostředí, kde se znovu otevřely emoce a myšlenky, protože se po skoro dvou letech jejich cesty znovu setkaly.

Příběh je napsaný velmi čtivě, a jakmile jsem se dostala přes úvodní část, tak děj krásně utíkal.

Dozvídáme se, jak to všechno vlastně s postavami dopadne, a jestli dokáží překonat překážky a zaplnit ta prázdná místa, která v sobě mají.

Moc děkuji autorce za poskytnutí knihy k recenzi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (11)

,,Ostatně co můžeš udělat dnes, neodkládej na příště. Z takového jednoho PŘÍŠTĚ se totiž časem stává jiné slovo – NIKDY."


,,Všechno v životě se dá zapomenout, jenom láska ne.“


,,Nenaučíme se žít, pokud nás to nenaučí život sám."


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Dvě prázdná místa v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě5x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

věkový rozdíl partnerů (age gap)

Autorovy další knížky

Zuzana Holčíková
česká, 1981
2020  76%Hra na druhou
2019  70%Zůstávám tu pro tebe
2023  81%Dvě prázdná místa
2021  80%Za sklem