Černočerné srdce přehled

Černočerné srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527725/bmid_cernocerne-srdce-65701a1fd45e5.jpg 4 619 619

Když do detektivní­ kanceláře vpadne rozrušená Edie Ledwellová, Robin Ellacottová neví, co si o nečekané návštěvě myslet. Spoluautorku animovaného seriálu Černočerné srdce prý neustále pronásleduje internetový uživatel s přezdívkou Anomie. Robin usoudí, že jí nemůže nijak pomoct, a vše pustí z hlavy. Za pár týdnů však přijde šok - mladou ženu totiž kdosi zavraždil na hřbitově Highgate, kde se celý seriál odehrává. Robin a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání a brzy objeví zcela nové podoby zla. "Mimořádně zdařilý současný kriminální román, který poukazuje na mnohé negativní aspekty sociálních médií a on-line. Zároveň se autorka dobře vypořádala s problémem, kterým si sama musela projít." čtenář z Goodreads "Varovný příběh o vlivu virtuálního světa na životy skutečných lidí." Guardian... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Ink Black Heart , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černočerné srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

VendulaB
včera 5 z 5

Autor(ka) to prost umí. Vystavět tak bohatý příběh plný postav, epizod, zápletek.. Někdy jsem se lehce ztrácela, ale četbu jsem si naprosto užila. Výborná série.

bumble
včera 4 z 5

Hodně dlouhé, ale hodně povedené. Po každé přečtené části jsem se těšil na další. Internet a sociální sítě jsou úžasné, ale někdy pořádně děsí. Anonymita a vymýšlení profilů může někdy opravdu způsobit moře problémů a v Čeronočerném srdci je jich víc než dost. Do poslední chvíle jsem netušil, kdo za tím vším stojí. A že těch podezřelých je víc než dost.
Ale i když je to opravdu "pořádná bichle" , myslím, že za přečtení určitě stojí. A opět se ukazuje, že Galbraith aliaz Rowlingová opravdu psát umí.


Jara.v
včera 3 z 5

Dávám průměr. Jestli se Rowlingová snaží s každou knihou postupně strhnout rekord v počtu stránek, tak by se mohla zamyslet nad trpělivostí čtenářů. Téma je dobré a nenudilo, ale do detailu obsáhlé myšlenky, rozhovory a chaty pro mě byly většinou až zbytečné. První až třetí kniha v sobě navíc měla náboj v podobě citového napětí mezi Robin a Strikem. Postupně to ale hodně ustoupilo do pozadí. Správné tempo kniha dostává až po bombě. A přišlo mi, že konec byl také docela uspěchaný a vyřešený během asi čtyř kapitol na úkor celého vyšetřování.

všechny komentáře

Související novinky (15)

10 nejprodávanějších eknih (březen)

12.04.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)

12.04.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (13. týden)

03.04.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černočerné srdce v seznamech

v Právě čtených92x
v Přečtených826x
ve Čtenářské výzvě317x
v Doporučených33x
v Knihotéce279x
v Chystám se číst390x
v Chci si koupit141x
v dalších seznamech12x