Ďáblova alternativa přehled

Ďáblova alternativa
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43197/dablova-alternativa-43197.jpg 4 266 266

Osmdesátá léta minulého století – studená válka mezi Spojenými státy a Sovětským svazem vrcholí. Agentům CIA se podaří odhalit, že ruské zemědělství utrpělo díky svému špatnému systému hospodaření a kontroly značné škody a že zemi hrozí hladomor. Američané, každoroční dodavatelé pšenice do SSSR, se tuto zprávu snaží využít ve svůj prospěch při jednání o odzbrojení. Vše probíhá podle plánu a dohoda je téměř uzavřena. Pak se však objeví na světové scéně skupina ukrajinsko-židovských emigrantů, kteří se rozhodnou odstranit nenáviděného šéfa KGB. Během několika hodin se jim podaří rozvrátit jednání a nastolit pouze dvě alternativy – zničení západní Evropy, nebo třetí světová válka. Napjatou situaci se pokusí vyřešit Adam Murdo z britské tajné služby SIS, když přinese alternativu třetí – ďáblovu. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Devil´s Alternative , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova alternativa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

stanislava9718
06.06.2023

Mistr pera Frederick Forsyth opět zabrousil do vod studené války. Opět špionáž a rozhodování mocných tady vypsal z více stran, kdy vrcholí mocenský boj. Závěr knihy opět velmi zajímavý.

heavy66
11.11.2022 5 z 5

Rusové nemají co žrát a chtějí sežrat Ukrajinu a celou Evropu. Adam jede do Moskvy najít Evu. Drak unese bohyni lásky a chce vzkřísit Lazara z mrtvých! Jak to celé dopadne?
Ďáblova alternativa je promyšlený až překombinovaný román, kde si nebudete jistí, kdo je kladný hrdina a komu máte fandit! Snad tomu Slavíkovi, aby mohl zpívat na Berkeley Square, ne na Rudém náměstí!


anonymní.Ilja
31.10.2022 4 z 5

Proti Boží pěsti to není tak silné, ale proti Žoldákům je to lahůdka. Je vidět, že Forsythovi sluší fikce na pozadí velkých událostí a nebojí se přitvrdit. Tam kde si ostatní stěžují, že to je plné odboček a nezajímavých příběhů z života nezajímavých postav, jako čtenář velké řady románů nesouhlasím; já jsem si ničeho takového nevšiml a přišlo mi to celé zajímavé a celé pěkně soudržné. Já jsem spokojený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďáblova alternativa v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených473x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených25x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x