Cesta za štěstím přehled

Cesta za štěstím
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491264/bmid_cesta-za-stestim-fwV-491264.jpg 4 182 182

Myslela si, že ho zná… ale teď je všechno jinak. Začínající fotografka Josie strávila polovinu života tím, že se s mámou stěhovaly z jednoho města do druhého. Když se vrátí po dlouhých letech do svého rodiště, historického města v Nové Anglii, aby se tam postaraly o chod rodinného knihkupectví, Josie ví, že to není navždy. Sní o životě na opačném pobřeží a má plán, jak se tam dostat. Potká však někoho, kdo na žádné plány nedbá – svého kamaráda z dětství Luckyho Karrase. Už to není ten hodný kluk, kterého znala. Teď má špatnou pověst, pekelně černý smysl pro humor a vážně boží úsměv. A možná i pár tajemství… Neplánovala ovšem to, že se setká s místním rebelem se špatnou pověstí Luckym Karrasem… který je shodou okolností jejím nejlepším kamarádem z dětství. Lucky dá jasně najevo, že s Josie nechce mít nic společného – ale všechno se změní po katastrofickém večírku u bazénu. Když po nedomyšlené pomstě Josie spadne do pořádných potíží, Lucky na sebe neočekávaně všechno vezme. Josie je odhodlaná zjistit, proč se Lucky rozhodl ji krýt – a pochopí, že se oba změnili a ten hodný kluk, kterého kdysi znávala, má teď pěkně černý smysl pro humor a úsměv, ze kterého jí srdce buší jako o závod. A možná, jen možná to není ten trucující drsňák, za kterého ho všichni mají…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Chasing Lucky , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta za štěstím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

Martule44
25.04.2024 5 z 5

Nečekala jsem,že mě tolik chytne kniha pro mladé, ale Jenn Bennett si tak bravurně hraje se slovy, že to bylo vskutku požitkářské čtení! Svými slovními hříčkami mnohdy dokáže vyjádřit víc, než dnešní "mobilní" mládež a její otevřenost v této knize byla jistým poučením i pro mne... dám si ještě jeden kousek :-)

"Malý strom - velký stín"

magdalene7
24.04.2024 5 z 5

Jenn Bennett je jedna z mých oblíbených autorek, když si chci trochu přesunout myšlenky jinam - a její příběhy mě nikdy v tomhle ohledu nezklamou. Její hlavní hrdinky jsou vždycky sympatické a takové uvěřitelné, přece jim je jenom 18, tak se podle toho i chovají, a Josie není výjimkou. A Lucky... ah, my sweet boy, krásná osobnost. Na Jenniných příbězích se mi líbí, jak se na papíře děje více věcí, než jenom romance, vždycky je tam i něco o reálných problémech, kterými si běžní lidé v životě procházejí.
Za mě je to solidní knížka, ale musím zmínit, že se tam v pár částech nic moc neděje, ale nic co by odradilo od dočtení. Knížce dávám 4,5/5 hvězdiček.


BellaBernasconi
23.12.2023 2 z 5

Není to vůbec špatná kniha, ale na Jenn Bennett to je opravdu slabší. Na to jak je Na jedné vlně a Kudy ke hvězdám výborné tohle bylo až špatné a je to hrozná škoda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)

17.04.2022


Citáty z knihy (7)

Když lidi čekají, že budeš taková nebo maková, je pro ně snadný v tom pokračovat.


„Lidi jsou sobci. Je to naše přirozenost.“


Potřebujeme umění, aby nám připomínalo, že ten boj za něco stojí. To se nikdy nezmění.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Cesta za štěstím v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených225x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených12x
v Knihotéce157x
v Chystám se číst140x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Jenn Bennett
americká, 1978
2020  86%Kudy ke hvězdám
2021  84%Na jedné vlně
2022  73%Cesta za štěstím
2023  72%Vždycky Jane
2024  90%Anatomie srdce