Hrob přehled

Hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533268/bmid_hrob-6605bf2f70f81.jpg 4 61 61

Černý led série

< 2. díl

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na niž všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch. Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl. A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává... Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy – na Vestmannských ostrovech a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Gættu þinna handa , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrob. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

iveta3689
dnes audiokniha 4 z 5

Opět výborná atmosféra. Zajímavý děj a to jak jsou obě dějové linky tak blízko u sebe je napínavé. Osobní příběhy bych nepotřebovala, ale nejsou nijak rušivé. Autorka pořád drží laťku vysoko.

eva3992
dnes 3 z 5

Pojďme se vypravit na Island, tentokrát na Vestmannské ostrovy, stejně tak, jako parta přátel, která se tam jede naposledy rozloučit se svou spolužačkou. I když cíl jejich cesty je smutný, rozhodnou se, že stráví na ostrově nějaký čas, odpočinou si a pokusí se ho užít, jak nejlépe mohou. Možná by se jim to i podařilo, kdyby se poblíž jejich pronajaté vilky nenalezla dvě mrtvá těla.

Toto je již druhý díl ze série Černý led. Ten první – Není úniku – byl naprosto skvělý. I zde se potkáme s našimi oblíbenými vyšetřovateli – Týrem, Karó a Idunn. Tentokrát se v příběhu dozvíme více o Idunn, jaké bylo její dětství, proč se chová tak, jak se chová a co vlastně před námi skrývá.

V příběhu jsou dvě časové roviny, které od sebe dělí pouhých pět dní. Má to tak spád a vyšetřování vás nenechá vydechnout. I když…. Hned v první kapitole vidíme přijíždět partu přátel a mně to připadalo, jak kdyby to psal někdo jiný (oproti prvnímu dílu), druhá kapitola, kde se objeví mrtvoly, už byla dle mého očekávání, ale bylo znát, že má autorka problém s částmi, kde zrovna nezakopáváme na každém kroku o mrtvoly. Po pár kapitolách jsem se však začetla a už jsem knihu nemohla odložit.

V příběhu nás čeká překvapivý směr vyšetřování. Co mě moc bavilo, tak až lehce hororový nádech.

Tento díl byl určitě slabší než ten první, ale rozhodně dám Yrse šanci ještě jednou a třetí díl rozhodne, zda budu v sérii Černý led pokračovat… (jestli tedy bude pokračovat i autorka )

3,5*/5*


Nekonečná
včera audiokniha 4 z 5

Dokonale vymyšlené, geniální zápletka, dvě střídající se linie příběhu udržovaly napětí. Popis pro mne neznámých Vestmannských ostrovů byl perfektní, to, jak do sebe na závěr všechno zapadlo, vše bylo vysvětleno, objasněno, vylepšilo mé hodnocení. Při čtení jsem se totiž občas nudila, nesoustředila, přeskakovala slova. Knihu doporučuju, autorka umí psát a zaujmout a třetí díl série si určitě koupím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrob v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech2x