Babičky na cestě za sluncem přehled

Babičky na cestě za sluncem
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496307/bmid_babicky-na-ceste-za-sluncem-Tvo-496307.jpg 4 26 26

Mollyiny sedmdesátiny přicházejí jako šok. Žena, která se na ni dívá ze zrcadla, na sedmdesát let rozhodně vypadá, to je bez debat, ale Molly v hloubi duše cítí, že má před sebou ještě spoustu zážitků. Je vdova, žije sama jen s kočkou a začíná se bát, jestli už pomalu nesklouzává do čítankové podoby babičky. Když se u dveří objeví její sestra Nell, celá zoufalá, protože její manžel Phil, s nímž prožila přes čtyřicet let, si našel mladší milenku, rozhodnou se popadnout příležitost za pačesy. Ráno už mají koupené letenky i sbalené kufry a vyrážejí do Španělska. Slunce, moře, noví přátelé a uvolněná nálada jsou tím správným lékem na zlomené srdce i skomírající duši. Jenže ani Španělsko nestačí uspokojit Mollyina aktivního ducha, a tak se rozhodne pokračovat v cestě za sluncem i za štěstím sama. Nalezne to, co hledá, v nové zemi, nebo zjistí, že opravdová spokojenost se na žádné mapě najít nedá? Vychází v překladu Marie Frydrychové.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Babičky na cestě za sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

AlenaF
27.09.2023 5 z 5

Kniha byla pro mě takovým pohlazenim na duši. Příběh plný optimismu, laskavosti, naděje.

Lucienka220
24.09.2023 3 z 5

Knížka o tom, že je možné se stále něčemu učit, zkoušet nové věci a že je důležité se stále radovat ze života.
Jak říká jedna z postav: "Zařídit si život, v kterém se budu cítit šťastný."
V některých pasážích byla kniha až příliš návodná, připomínala mi motivační knihy Suzanny Kubelky Konečně přes čtyřicet a Začínám znovu, které jsem kdysi četla.
Nevím, jak se budu cítit, až mi bude sedmdesát ( jsem zatím ve věku, kdy moje maminka šla do důchodu), ale mám tak trochu obavy, že nebudu tak vitální jako sestry Nell a Molly. V podstatě jak pozoruji, tak asi málokterá sedmdesátnice má tak málo zdravotních potíží jako tyto sestry.
Knize dávám tři hvězdičky: jednu za optimistickou náladu, druhou za to, že člověk by se měl podle svých možností ze života radovat, třetí za to, že nikdy není pozdě zkusit něco nového či začít znovu a lépe.


Knižnítoulky
15.09.2023 4 z 5

Kniha je po odbytí nezbytného úvodu velmi čtivá a dějově kompaktní, čtenář se dostává do plynoucí se atmosféry děje velmi snadno a cítí se, jako by se ho přímo účastnil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Babičky na cestě za sluncem v seznamech

v Přečtených33x
v Doporučených2x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x