koupit eknihy

Tomáš Přidal

česká, 1968, webkoupit eknihy

Nahrávám...

Životopis

Tomáš Přidal — nar. 14. 6. 1968, básník, ilustrátor,
kytarista Deceased Squirrel On The Phone:
http://deceasedsquirrelonthephone.blogspot.com/
Vystavuje doma i v zahraničí. Jeho práce byly zveřejněny v různých sbornících a antologiích, například Die Aussenseite des Elementes (Non Profit Art Movement, Berlín 2001), Lepě svihlí tlové (Petrov, Brno 2002), nebo Gdyby wiersze miały drzwi / antologia młodszej poezji czeskiej ostatnich lat (Atut, Wroclaw 2005). Výbory z jeho díla vyšly v časopise Quorum (Tomáš Přidal: Čovjek u mojoj kadi, Quorum, Zagreb, 2010) a v antologii Irreal Reader / Fiction & Essays from The Cafe Irreal (Tucson, Arizona, 2013). Své básně a kresby publikuje také v elektronických časopisech Word For/Word: A Journal of New Writing, 3:AM Magazine, Cafe Irreal, Eratio Poetry Journal nebo v komiksovém sborníku Stripburger.

Bibliografie
1996 Všechno má barvu mýdla, Větrné mlýny, Brno
1998 Škytavka z hlediska literární teorie, Větrné mlýny, Brno
2000 Člověk v mé vaně, Větrné mlýny, Brno
2003 Úschovna rozhovorů, Větrné mlýny, Brno
2004 Kokosová opice, Petrov, Brno
2007 Hlasy v sušence, Druhé město, Brno
2008 Kokosowa małpa, Atut, Warszawa
2011 Pikantní poldové, Druhé město, Brno
2012 Pontiak, electronic book, warren milk publishjer
2014 Židle se mrtvých nebojí, warren milk publishjer

Ilustrace ke knihám:
Gregor Sander, Ale já se tu narodil, Větrné mlýny 2004
Dušan Čater, Taťka je zase opilej, Větrné mlýny 2004
Gdyby wiersze miały drzwi (antologia młodszej poezji czeskiej ostatnich lat), Atut, Wroclaw 2005
Michal Šanda, Kecanice, Protis 2006
Karel Michl, Straszydła na co dzień, Oficyna Wydawnictwa Atut, Wroclaw 2008
Patrik Ouředník, O princi Čekankovi, Dybbuk
Ivan Wernisch, Kominické lodě, Druhé město 2008

Zdroj životopisu: http://sartrr.blogspot.com/