Tamara Cenková životopis

česká, 1957 - 2011

Životopis

1982 – promoce na FF UK Praha, psychologie
1982–1993 – psycholog ve vězeňství
1993 – psycholog v PPP Rakovník
od 1993 asi až do smrti – soukromá psychologická praxe.

Zaměření: poruchy učení a chování u dětí, psychosomatická onemocnění u dětí i dospělých, vztahové problémy, přednášky a semináře na rozvoj osobnosti.

Místo působení: Psychologická poradna Sluníčko, Libeň
-----------------------------------------------------------------------------------
PhDr. Cenková Tamara

Vystudovala FF UK Praha, katedra psychologie, v roce 1987 obhájila doktorát. Od roku 1982 do 1993 pracovala jako vězeňský psycholog ve věznicích v ČR, od roku 1994 měla soukromou psychologickou praxi. Věnovala se z 60% dětem a zbytek času věnovala dospělým. Zaměření: poruchy učení a chování, psychosomatická onemocnění, mezilidské vztahy. Přednášela, pořádala sebezkušenostní semináře, psala do populárních časopisů psychologii všedního života. Spolupracovala s televizemi v různých pořadech.
V roce 2005 vydalo MV ČR její knihu pohádek : Kouzelná zvířátka dětem. Místo psychologa se v ní děti setkávají se zvířátkem, které jim pomůže jejich problém vyřešit. Kniha je sbírkou některých příběhů, které ve poradně řešila.

Záliby:
cestování, turistika, knihy, umění, jízda na koních, plavání, šnorchlování (zdroj životopisu: ceskatelevize.cz, http://www.grada.cz/setkani-s-autory/autor)

Ocenění