Tamar Myers životopis

Životopis

Autorka vyrostla v Kongu v rodině bělošských misionářů u kmene, který byl známý jako lovci lebek. Myersovi byli vůbec první rodina bílé pleti, která s kmenem vycházela přátelsky, a dokonce se plynně domluvila i jejich jazykem.
Když v roce 1960 Kongo, do té doby belgická kolonie, získalo nezávislost, rodina i s dcerou musela uprchnout, aby se jich nedotkla zvěrstva páchaná tehdy na běloších bez rozdílu. O rok později se misionáři i s dívkou vrátili, v Kongu v té době zuřila občanská válka, a tak se mnohokrát ocitli v ohrožení života. Až v roce 1964 se natrvalo usadili v USA.
16 ti letá Tamara se musela učit žít v civilizaci, neuměla telefonovat, neznala semafory. Naštěstí hned na střední škole potkala Jeffreyho, svého pomocníka a rádce i pozdějšího manžela. Jako vysokoškolačka se pustila do literární tvorby, trvalo však přes 20 let, než se dočkala vydáíní románové prvotiny. Doposud je podepsána pod 30 úspěšnými romány a dvěma seriály. Nyní s mužem žije v Charlotte v Severní Karolíně. Ráda zahradničí, pěstuje bonsaje a cestuje. (zdroj životopisu: přebal knihy Šamanovy ženy)

Ocenění

Tamar Myers - knihy

2010  68%Šamanovy ženy

Žánry autora

Literatura světová Dobrodružné Romány

Štítky z knih

Afrika americká literatura

Myers je 0x v oblíbených.