Sue-Ellen Welfonder životopis

Allie Mackay · pseudonym

americká

Životopis

Sue-Ellen MacDuffie Welfonder
aka
Sue-Ellen Welfonder a Allie Mackay

Sue-Ellen MacDuffie se narodila na Floridě. Je to skotofilka, která nosí karty, jejíž planoucí touha často (bezplatně) cestovat do země jejích snů ji přivedla k dvacetileté kariéře u leteckých společností. Celé ty roky létala mezinárodně a pracovala jako mluvčí cizího jazyka. Její letecká kariéra jí umožnila vidět svět, ale vždy se vrátila do Skotska.

Nyní je spisovatelkou na plný úvazek a rychle přiznává, že mnohem raději ovládá pero než tlačí čaj a kávu. Strávila patnáct let života v Evropě a ten čas využila k tomu, aby prozkoumala co nejvíce zřícenin hradů, středověkých opatství a kamenných kruhů. Cokoli starověkého, rozpadajícího se nebo lišejníků upoutalo její pozornost. Každoročně navštěvuje Skotsko a trvá na tom, že jsou nezbytností, protože každá cesta jí dává inspiraci pro nové knihy.

Je hrdá na svůj hebridský původ a patří ke dvěma klanovým společnostem: MacFie Clan Society a Clan MacAlpine Society. Kromě Skotska jsou jejími největšími vášněmi středověká historie, paranormální jevy a psi. Nikdy se nedívá na televizi, miluje haggis a píše na 450 let starém stole, který kdysi stál na bavorském zámku.

Sue-Ellen je vdaná a v současné době žije se svým manželem a Jack Russell teriérem na Floridě. (zdroj životopisu: https://www.goodreads.com/auth...)

Ocenění