Sebastián Wortys životopis

česká

Životopis

Sebastián Wortys je relativně nezávislý multi-sub-kulturní spisovatel, celostní filo-z/s-of, (audio)vizuální umělec, hadí kluk, ekofarmář, anarchistický zenbuddhista, komplementarista, panteistický evolucionista, epistemologický anarchista...

První knihu vydal koncem střední školy a to humorné sci-fi Wesmírný omyl (už to však vidí trochu jinak a krom druhého dílu chystá druhou verzi prvního dílu).

Druhou knihu vydal s pomocí crowdfundingu Startovač.cz koncem roku 2015 a to Vtiposcifilo-z/s-ofie - předkrm povídek a myšlení.

K šíření svých mýšlenek Wortys uvádí: „Co se ti z mé hypotézy bude zamlouvat, to si zkus konstruktivně kritizovat (ideálně až při druhém čtení této části). A s čím nebudeš souhlasit, u toho se zkus zamyslet, jak by to mohla být pravda, a nezapomínej, že nesouhlas s částí nezamítá nutně celou hypotézu.“ – Citát z úvodu kapitoly Všehosmysl v jeho knize Vtiposcifilo-z/s-ofie. "Hypotézou" má Wortys na mysli "komplexní hypotézu".

Mezi jeho nejúspěšnější kvalitní videa patří Vtiposcifný smysl evoluce: https://www.youtube.com/watch?v=aG_o_ch9-X4 (zdroj životopisu: Fanoušek)

Ocenění