Roman Šmucler životopis

česká, 1969

Životopis

Doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc. (* 8. července 1969 Praha) je český zubní lékař, maxillofaciální chirurg, vysokoškolský pedagog, podnikatel, moderátor a scenárista.

Vyrůstal v Příbrami, kde absolvoval základní školu a gymnázium. V roce 1987 byl přijat na Fakultu všeobecného lékařství v Praze obor stomatologie. Po absolutoriu v roce 1992 nastoupil na Stomatologickou kliniku 1. lékařské fakulty a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde pracuje dodnes. Nyní ve funkci vedoucího lékaře Centra fotonické medicíny vedoucí výuky v anglickém jazyce.

V roce 1995 složil I. a v roce 2002 II. atestaci ze stomatologie. Téhož roku obdržel titul kandidáta věd (CSc.). Habilitoval se na 1. LF UK v Praze v oboru stomatologie habilitační prací Terapeutické využití laserů v orofaciální onkologii. Jmenován docentem byl 1. února 2010.

Absolvoval odborné stáže v Bostonu, Paříži, Uppsale a ve Vídni. Je členem řady českých i mezinárodních odborných společností, kde též pracuje v různých funkcích (SPIE, ASLMS, AAID, AACD, ELA, ESAD). Hlavním směrem výzkumu jsou aplikace laserů, mimo jiné pracuje od roku 1996 ve výboru Společnosti pro využití laserů v medicíně České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, kde byl vědeckým sekretářem. Dále se věnuje výzkumu v oblasti zubních implantátů a dentoalveolární chirurgie. Dosud publikoval 47 původních a přehledových vědeckých sdělení. Byl spoluřešitelem 4 výzkumných projektů. Je školitelem postgraduálních studentů. Věnuje se popularizaci vědy, napsal 112 článků a podílí se na monografiích, televizních a rozhlasových odborných pořadech.

Publikovat začal systematicky v deseti letech v regionálním tisku. V roce 1986 obsadil druhé, v roce 1987 první a druhé místo v celostátní literární soutěži. Na jaře 1989 vyhrál spolu s Robertem Tamchynou a Martinem Ondráčkem konkurz do Mikrofóra, pořadu Českého rozhlasu. Patřil do týmu nové federální stanice E+M. V listopadu 1989 se podílel na revolučním vysílání, začal moderovat Mikrofórum a přispívat do pořadu Nočnílinka Mikrofóra.

Od roku 1991 moderoval pravidelně Studio Kontakt v České televizi a příležitostné programy – například Miss Československa (1992 a 1993). 4. února 1994 moderoval první přímý přenos TV Nova a dále pořady Uzel, Proč?, Tabu, 1 proti 100. Je autorem námětu pořadu Tabu, který se vysílal i v zahraničí. Vystupoval například v programech Zlatá mříž, Miss desetiletí, Silvestr atd. Z televize Nova odešel v roce 2005. V roce 2008 se stal na půl roku moderátorem pořadu Milionář na televizi Prima.

Od roku 1992 produkoval televizní pořady jako osoba samostatně výdělečně činná. V roce 1996 založil Asklepion-Lasercentrum Praha s.r.o. Tato společnost je provozovatelem nestátního zdravotnického zařízení, které se z prvního centra zaměřeného na laserovou estetickou medicínu proměnilo na multioborový institut estetické medicíny s hlavní klinikou v Praze v Londýnské ulici 39 a s několika pobočkami v Karlových Varech (4 pracoviště), Mariánských Lázních (3 pracoviště) a Jáchymově. Společnost se podílela na vzniku zdravotnických zařízení, která následně prodala jiným provozovatelům (Praha, Ostrava) či je primárně zřídila pro jiné subjekty (16 v ČR a několik v zahraničí). Společnost ošetřuje cca 40 % klientů ze zahraničí, kde má i ordinace (např. Londýn). Postupně vznikaly další dceřiné společnosti zaměřené na obchod, medicínská školení a výrobu kosmetiky. V roce 2008 společnost zakoupila podíl v Institutu onkologie a rehabilitace Na Pleši, s.r.o., jenž vznikl o rok dříve při privatizaci. Téhož roku prostřednictvím společnosti Asklepion SG Hospital, s.r.o. (spolu se SUDOP Group – partner Asklepionu i v nemocnici na Pleši) získal většinový podíl v Městské nemocnici Mariánské Lázně.

Jeho manželkou byla Libuše Šmuclerová, generální ředitelka Ringier Česká republika, dříve výkonná ředitelka TV Nova. V současnosti se rozvádějí. Společně mají dceru Justinu-Annu narozenou v roce 2001. (zdroj životopisu: cs.wikipedia.org)

Ocenění