Rodney Howard-Browne životopis

jihoafrická, 1961

Životopis

Narodil se 12. června roku 1961 v Porth Elizabeth v jižní Africe. Dle svých slov svůj život odevzdal Kristu již v pěti letech a Duchem svatým byl naplněn ve věku osmi let.25 Jeho život byl radikálně proměněn v červnu roku 1979.

Rodney původně začínal v hnutí “Mládež pro Krista” v Johanesburgu. Později se však zapsal do křesťanské skoly “Rhema Bible training center” v Johanesburgu a po absolutoriu pastoroval malou církev “Full Gospel Church of God” v Cape Town. Po několika letech se vrátil do Rhemy, kde dva roky sloužil jako lektor, než se v roce 1987 přemístil do USA, kde se od roku 1989 na jeho shromážděních začal “svatý smích” projevovat v širokém měřítku. V USA v té době Howard-Brown založil “Rodney Howard-Brown Evangelistic Association” v Louisville.

V jeho biografii se prohlašuje, že sloužil v Rhema jako pomocný pastor, avšak po šetření, které provedl Christian Research Institiute v USA, bylo z Rhema v Johanesburgu potvrzeno, že dotyčný zde nikdy pastorskou funkci nezastával, nýbrž působil pouze jako lektor. (zdroj životopisu: www.apologet.cz)

Ocenění