Robert Rankin

anglická, 1949 statistiky

Nahrávám...

Životopis

Robert Fleming Rankin (narozen 27.7.1949 v Parsons Green v Londýně) je plodný anglický humorista. Začal psát koncem 70.let 20.století. Na seznam bestselerů se poprvé dostal v roce 1999 svou knihou Snuff Fiction. Jeho knihy jsou směsí sci-fi, měststkých legend, fantasy, okultních příběhů, steampunku a neskutečných postav. Rankin označuje svůj styl jako "Hodně ulítlá fikce".
Většina jeho knih je zasazena do Brentfordu, předměstí Londýna, kde autor vyrůstal. Zde také zaujímá pozici jako Writer v Residenci Brentford's Watermans Arts Centru a od počátku 80. let zde pravidelně pořádá večery poezie, které jsou považovány za jedny z největších v Británii. Také vystupuje na zdejším jevišti s mnoha skupinami.
Žije se svojí ženou v Brightonu.

Bibliografie:
The Antipope (1981) (viz také The Brentford Trilogy)
The Brentford Triangle (1982) (viz také The Brentford Trilogy)
East of Ealing (1984) (viz také The Brentford Trilogy)
The Sprouts of Wrath (1984) (viz také The Brentford Trilogy)
Armageddon: The Musical (1988) (Armageddon Series)
They Came and Ate Us (Armageddon II: The B Movie) (1991) (Armageddon Series)
The Suburban Book of the Dead (Armageddon III: The Remake) (1992) (Armageddon Series)
The Book of Ultimate Truths (1993) (Cornelius Murphy Series)
Raiders of the Lost Car Park (1994) (Cornelius Murphy Series)
The Greatest Show Off Earth (1994)
The Most Amazing Man Who Ever Lived (1995) (Cornelius Murphy Series)
The Garden of Unearthly Delights (1995)
A Dog Called Demolition (1996)
Nostradamus Ate My Hamster (1996)
Sprout Mask Replica (1997)
The Brentford Chainstore Massacre (1997) (see also The Brentford Trilogy)
The Dance of the Voodoo Handbag (1998)
Apocalypso (1998)
Snuff Fiction (1999)
Sex and Drugs and Sausage Rolls (1999) (see also The Brentford Trilogy)
Waiting for Godalming (2000)
Web Site Story (2001)
Fandom of the Operator (2001)
The Hollow Chocolate Bunnies of the Apocalypse (2002)
The Witches of Chiswick (2003)
Knees Up Mother Earth (2004) (viz také The Brentford Trilogy)
The Brightonomicon (2005) (viz také The Brentford Trilogy)
The Toyminator (2006)
The Da-da-de-da-da Code (2007)
Necrophenia (2008)
Retromancer (2009)
The Japanese Devil Fish Girl and Other Unnatural Attractions (2010)
The Mechanical Messiah and Other Marvels of the Modern Age (2011)

Anthologie obsahující povídky Roberta Rankina:
The Mammoth Book of Comic Fantasy (1998)
Short stories
The Boscombe Walters Story (1996)
Illustrated works
The Bumper Book of Ficts Neil Gardner, illustrated by Robert Rankin (2010)

Zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Rankin

Populární autoři: