Robert K. Tanenbaum životopis

americká

Životopis

Jeden z nejznámějších amerických právníků studoval práva v Kalifornii v Berkeley. Jeho kariéra úspěšně stoupala od prostého asistenta asistenta, zástupce kohosi, až k úžasně znějícímu titulu „homicide bureau chief for the district attorney´s office“ čili něco jako vedoucí odboru vražd v úřadu státního návladního v New Yorku, a v 70. letech se také proslavil svou účastí v parlamentní komisi vyšetřující atentáty na prezidenta Kennedyho a na Martina Luthera Kinga.

Když odešel do soukromého sektoru, vedl kauzy, které sledoval celý národ, a tvrdí se o něm, že žádný trestní případ nikdy neprohrál. Je takovou autoritou v oboru, že si ho zvou do televizí a rádií pro jeho komentáře a analýzy důležitých soudních případů.

Čtyři roky také přednášel Moderní policejní procedury na své domovské univerzitě v Berkeley. Se svou rodinou žije nyní v Beverly Hills, kde byl po dvě funkční období zvolen starostou.

Je spoluautorem dvou knih o skutečných soudních případech a autorem zatím 18 právnicko-detektivních románů (ačkoli se spekuluje, že prvních 14 napsal jeho bratranec Michael Gruber…) Jejich hlavními hrdiny jsou státní zástupci Roger „Butch“ Karp a Marlene Ciampi. (zdroj životopisu: Centrum detektivky)

Ocenění

Robert K. Tanenbaum - knihy

2002  85%Odhalený omyl
2001  84%Nejvyšší trest
2002  83%Slepé právo
2002  72%Nemorální jistota

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi

Štítky z knih

Tanenbaum je 1x v oblíbených.