Rick McIntyre životopis

Životopis

Rick McIntyre je uznávaným autorem oceňované knižní série Alpha Wolves of Yellowstone, která zahrnuje knihy The Rise of Wolf 8, The Reign of Wolf 21 a The Redemption of Wolf 302. McIntyre v současné době pracuje na čtvrté knize série o Yellowstonských ženských alfách včetně slavného Vlka 06.

McIntyre zaznamenal více než 100 000 pozorování divokých vlků v Yellowstonu, více pozorování než jakákoli jiná osoba v historii na jakémkoli místě a sledoval vlky více než 8 000 dní v parku. Napsal více než 12 000 stran terénních poznámek o svých vlčích pozorováních, což z něj činí jednoho z předních světových odborníků na chování divokých vlků. Mezi jeho knižní ceny patří Amazon Best Science Book of the Year, Sigurd F. Olson Nature Writing Awards Notable Book (both for The Rise of Wolf 8), and Reading the West Book Award for Best Narrative Nonfiction (The Reign of Wolf 21).

McIntyre pracuje jako strážce přírodovědec a výzkumník vlků pro službu National Park Service po čtyřech desetiletí, včetně mnoha let v Aljašském národním parku Denali, kde poprvé začal studovat vlky. V roce 1994 se stal Wolf Interpreter Yellowstonského národního parku, který každoročně vzdělával tisíce návštěvníků parku o dnes již známém Yellowstonském projektu reintrodukce. Následující rok McIntyre pozoroval, jak se jeden z prvních znovuzavedených vlků-malý, nenáročný rok, který měl na starosti jeho vrh-postavil grizzly, aby chránil svou rodinu. To byl vlk 8. Během několika příštích let McIntyre sledoval, jak z malého vlka vyrostl silný alfa samec, jehož statečnost, loajalita a laskavost na McIntyra zapůsobily natolik, že se stal naší jeho první knihy The Rise of Vlk 8. Druhá kniha McIntyra, Vláda vlka 21, profily pozoruhodného adoptivního syna Wolfa 8, jehož dobrotivé vedení ho označilo za největší alfa samce v historii Yellowstonu. Vykoupení vlka 302 profiluje vadného alfa samce, jehož nepravděpodobný příběh o vykoupení je plná legenda. Další Rickova kniha o ženských alfa vlcích ze Yellowstonu se zaměřuje na neuvěřitelný život Vlka 06, charismatické vnučky vlka 21.

V roce 1998 McIntyre přešel na Yellowstone's Wolf Reintroduction Project na plný úvazek a pomohl s výzkumem populace vlků v parku. Pokračovat ve spolupráci s veřejností tím, že předváděl rozhovory podél silnice a ukazoval návštěvníkům vlky skrz jeho pozorovací rozsah. McIntyre odešel ze služby národního parku v roce 2018, aby se soustředil na své knihy, přesto i nadále pozoruje vlky Yellowstonu denně, ať už prší nebo svítí. Žije v Silver Gate v Montaně (zdroj životopisu: https://www-amazon-com.transla...)

Ocenění

Rick McIntyre - knihy

2021  91%Vzestup vlka 8

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata Encyklopedie

Štítky z knih

vlci

McIntyre je 0x v oblíbených.