Petr Bezouška životopis

česká, 1978

Životopis

JUDr. Petr Bezouška Ph.D. (*25.7.1978 v Havlíčkově Brodě). Právník a vysokoškolský pedagog. Specializace:
bankovnictví a finance, nemovitosti, pracovní právo a zaměstnanost, řešení sporů.
Vystudoval Fakultu právnickou Západočeské univerzity v Plzni. Zde obhájil disertační práci na téma: „Nová úprava individuálního pracovního práva“ a získal titul Ph.D. (2008).
K PRK Partners se připojil v roce 2011 jako Of Counsel, specializuje se zejména na poradenství související s rekodifikací soukromého práva v České republice, náhradu škody, nemovitosti a smluvní závazky (především nájemní a pracovní právo).
Má bohaté legislativní zkušenosti. Od roku 2006 je členem Legislativní rady vlády ČR a v letech 2010 až 2013 byl poradcem předsedy vlády ČR v právních a legislativních otázkách.
V rámci různých platforem se od roku 2005 podílel na rekodifikaci soukromého práva, byl např. předsedou minitýmu pro oblast věcných práv při Rekodifikační komisi Ministerstva spravedlnosti ČR. V roce 2008 předsedal komisi pro koncepční novelizaci zákoníku práce při Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR. Kromě jiného vypracoval též návrh zákona o pracovním poměru v souvislosti s přípravou nového občanského zákoníku.
Aktivně se věnuje akademické práci, vyučuje občanské právo. Od roku 2011 působí na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V minulosti vyučoval na Fakultě právnické Západočeské univerzity, kterou však opustil pro nesouhlas s jejím dalším směřováním a zastavením reformního úsilí. Petr je autorem / spoluautorem řady odborných článků, publikací a vysokoškolských učebnic, je rovněž vyhledávaným lektorem pro problematiku občanského práva. (zdroj životopisu: https://www.prkpartners.com/cs/lide/petr-bezouska/)

Ocenění