Olga Suchomelová životopis

česká, 1950

Životopis

Olga Suchomelová se narodila 23. listopadu 1950 v Praze. Po maturitě na pražském Gymnáziu Botičská v roce 1969, kvůli časné smrti matky a tíživé situaci rodiny pak ale nepokračovala ve studiu a nastoupila na pracovní místo referentky na Správě sociálního zabezpečení v Praze 5. Po čtyřech letech přijala nabídku práce v administrativě Univerzity Karlovy. V roce 1979 odešla na mateřskou dovolenou se svou první a následně druhou dcerou. Po mateřské v roce 1983 nastoupila do administrativy Všeobecné fakultní nemocnice, kde pracovala až do roku 2004, kdy se rozhodla odejít do časného důchodu.

Od devadesátých let se Olga Suchomelová angažovala v dobrovolné sociální práci především ve sdružení KOM (Klub osamělých matek a otců), zajišťujícím lidskou i odbornou pomoc neúplným rodinám (poradenství, hlídání dětí, azylové bydlení, překlenovací bezúročné půjčky, příspěvky na ozdravné pobyty)

V současnosti žije v Praze se svým druhem Dr. Jiřím Pondělíčkem, od svých dcer má zatím pět vnoučat. Kromě práce babičky a hospodyně se věnuje psaní beletrie. Jako autorka vystupuje na autorských čteních s charitativním a kulturně-osvětovým zaměřením. (zdroj životopisu: info od autorky)

Ocenění