Nikolai K. Grube životopis

německá, 1962

Životopis

Nikolai Grube- narodil se v Bonnu v roce 1962. Studoval na univerzitě v Hamburku v roce 1982 až 1985. Jeho disertační práce byla publikována na téže univerzitě v roce 1990. Poté, co získal doktorát, Grube se odstěhoval do univerzity v Bonnu . Nikolai Grube byl velmi zapojený do luštění mayského hieroglyfického písma .

Působil jako profesor antropologie a dějin umění, jak na Universitě Texas v Austinu a Universitě vf Bonnu. Na univerzitě v Bonnu, vedl semináře etnologie . Pracoval na několika archeologických projektech v mayské oblasti, včetně těch na Caracol v Belize a Yaxha v Peten- části Guatemaly . Také zaujal postavení na univerzitě v Hamburku. Hovoří plynně v jazyce Yucatec moderních Mayských obyvatel na poloostrově Yucatán v Mexiku . Nikolai Grube s Lindou Schele prezentovatovaly hieroglyphické dílny pro rodilé mayské potomky v Mexiku a Guatemale.

V roce 1990 navštívil Naachtun v Petén a zaznamenal nápisy na Maya stéle . Zasloužil se o rozluštění starověkého jména královského města z nápisu na hieroglyfické Stele 1 . Grube, spolu s kolegou epigrapher Simon Martin navrhl, že Mayská politika v klasickém období byla ovládána dvěma tzv. superstáty Tikal a Calakmul.]

Od roku 1992 do roku 1995 Grube obdržel finanční prostředky od Německé výzkumné nadace pro projekt zkoumající začátek tradice Cruzoob Mayů v Mexiku. V roce 2010 Nikolai Grube byl jeden z ředitelů na univerzitě v Bonnu-oddělení Centrum Latinské Ameriky . Nikolai Grube je co-editor časopisu Mexicon a konzultant pro mexické časopisu Arqueología Mexicana ("mexické archeologie").
(zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Grube)

Ocenění

Nikolai K. Grube - knihy

1999  100%Bohové starých Mayů

Žánry autora

Náboženství Literatura naučná Encyklopedie

Štítky z knih

Grube je 0x v oblíbených.