Nataša Reimanová životopis

česká, 1945

Životopis



Vystudovala tlumočnictví a překladatelství na Univerzitě 17. listopadu v Praze a rusistiku na pařížské Sorbonně. V roce 1968 se provdala do Francie. Vyučovala ruštinu na mnoha pařížských gymnáziích, zpravidla na chudinských předměstích.

Od roku 1985 pracovala jako soudní překladatelka – expertka na ruštinu. Toto povolání ji přivedlo do prostředí uprchlíků, žadatelů o azyl, bezdomovců, „internetových nevěst“, prostitutek, zlodějů, ba i vrahů z nejrůznějších zemí bývalého SSSR (nejvíce nešťastníků – klientů – pocházelo z Moldávie a Čečny.)

V 80. letech publikovala poezii a povídky ve Čtení na léto (Listy) a v Kolářově Revue K uveřejnila novelu Libor Autor vlastní rukou (1988). Novela vyšla spolu s prózami Eliška a Dědeček v roce 2003 v nakladatelství Petrov pod souhrnným názvem Dědeček.

Kromě vlastní tvorby se autorka věnuje také nesoudním překladům z češtiny, mimo jiné přeložila pro kanadské nakladatelství Éditions du Roseau Prima sezónu Josefa Škvoreckého. V současné době žije na vesnici u Prahy.
(zdroj životopisu: http://www.gplusg.cz)

Ocenění

Nataša Reimanová - knihy

2003  0%Dědeček
2005  75%Dopisy po nebi
2009  0%Poslední láska Šarloty S.

Žánry autora

Novely Romány Literatura česká

Štítky z knih

Reimanová je 0x v oblíbených.