Miloš Szabo životopis

slovenská, 1964

Životopis

P. Miloš Szabo je pražský farář, narodil se na Slovensku, od r. 1995 však působí v České republice. V současnosti je farářem v Praze na Žižkově. Je členem týmu Posttraumatické intervenční péče pro Policii ČR na území hlavního města Prahy. V roce 2008 vydal knihu Žít podle Bible – poprvé s Matoušem, soubor zamyšlení nad nejrůznějšími aktuálními otázkami dneška.

Miloš Szabo (* 1964 Bojnice, Slovensko) vystudoval Teologickou fakultu Komenského univerzity v Bratislavě, na kněze byl vysvěcen v roce 1988. Než mu to bylo umožněno, pracoval jako dělník v čistírně odpadních vod v Dusle Šaľa. Tajně vstoupil do Misijní společnosti sv. Vincence, v níž toužil pracovat na zahraničních misiích. Po působení v Levicích, Vráblích a v Bratislavě-Prievoze odešel roku 1995 do Čech, kde v pražské arcidiecézi zůstal pracovat jako diecézní kněz.

Několik let zastával funkci ředitele diecézního školního úřadu v Trnavě, v roce 2000 absolvoval studium kanonického práva na Katolické univerzitě v polském Lublinu. (zdroj životopisu: http://tisk.cirkev.cz/online-r...)

Ocenění