Milan Exner

česká, 1950 statistiky

Nahrávám...

Životopis

Jeho nejvlastnějším zájmem je česká poezie a interpretace uměleckých textů z pohledu především psychoanalytické literární vědy. Beletristická tvorba zahrnuje jak poezii, tak prózu. Jde o rozsáhlejší lyricko-epické skladby i drobnou lyriku písňového typu, novelu i román.

Prozaik a básník, narodil se roku 1950 v Liberci, kde dodnes žije. Absolvoval pedagogickou fakultu v Ústí nad Labem, poté získal doktorát v oboru literárních věd na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zde absolvoval i doktorandské studium a v roce 2003 úspěšně habilitoval v oboru estetiky.

Bibliografie
1987 Struktura štěstí, Severočeské nakladatelství
1989 A přece zázrak chtít, Severočeské nakladatelství
1998 Poezie Z, Torst
2002 Aktanty a nevědomí, Technická univerzita v Liberci
2002 ArteMiss, Kalendář Liberecka
2002 Svatoušek, Petrov
2003 Kantova růže, Petrov
2005 Oblast stínu, Petrov

Zdroj životopisu: osobnosti.cz, www.ipetrov.cz

Populární autoři:

Jan Werich

1905 - 1980