Mia Mahoney životopis

česká, 1987

Životopis

Mia Mahoney se narodila v 80. letech v Brně. V témže městě vystudovala informační a knihovnické systémy a služby a získala dvě státní zkoušky z anglického jazyka, kterému se aktivně věnuje prostřednictvím své literární tvorby.

V období od září roku 2006 do ledna 2008 pracovala jako soudní zapisovatelka, následně od února 2008 do února 2009 jako sekretářka na Masarykově univerzitě v Brně a v období od března 2009 do října 2010 byla zaměstnána jako recpeční, asistentka a office manažerka u farmaceutické společnosti Avenier, a.s. V současné době pracuje na obdobné pozici v nejmenované technologické společnosti.

Autorka se věnuje literární, kreslířské, fotografické a kreativně-výrobní tvorbě. Z literární tvorby jsou to povídky v českém i anglickém jazyce, drobné texty a články a v inspirativním období rovněž básně. V roce 2008 vydala svoji knižní prvotinu s názvem Antiecclesia (nakladatelství Šimon Ryšavý, ISBN 978-80-7354-053-1, 96 str.). Tato knížka je studií zaměřenou proti římskokatolické církvi a jejím dogmatům.

Z kreslířské tvorby se Mia věnuje tvorbě mandal, tedy buddhistických meditačních obrázků.
Tvorbě amatérských fotografií se Mia Mahoney věnuje cca od roku 2004. K fotografování používá fotoaparát Canon PowerShot S5 IS. V tvorbě se promítají různé motivy a styly, od fotografií z přírody přes „kalendářovky“ až po makra.
Rovněž jiné druhy kreativní činnosti, jako například zdobení perníčků, tvorba adventních věnců, ubrousková metoda, tvorba přáníček, tea bag folding či splétání tzv. náramků přátelství (pro organizaci International Humanity jako drobné dárky dětem z rozvojových zemí), není autorce cizí.

Veškeré práce je možné shlédnout na webu autorky www.miamahoney.estranky.cz (zdroj životopisu: www.miamahoney.estranky.cz)

Ocenění

Mia Mahoney - knihy

2008  100%Antiecclesia

Žánry autora

Duchovní literatura Náboženství

Štítky z knih

ateismus

Mahoney je 0x v oblíbených.