Merline Lovelace životopis

americká, 1946

Životopis

Málokterá z autorek romantické literatury se může pochlubit takovou kariérou jako Merline… Její otec sloužil u letectva, za druhé světové války bojoval v Evropě. Do výslužby odcházel roku 1961, to se ale již jeho šikovná dcera Merline rozhodla, že půjde v jeho stopách. Hned po vysoké škole, kterou absolvovala s výborným prospěchem - studovala mj. i němčinu a ruštinu -, zamířila rovněž k letectvu. Podobně jako její mladší sestra. Starší sestra a bratr zase sloužili u námořní pěchoty.

Hned druhý den poté, co Merline nastoupila na svou první základnu, se potkala s jedním mladým kapitánem… Svatbu měli na Tchajwanu, na líbánky zamířili do Hongkongu. Po třiadvaceti letech služby Merline letectvo opustila v hodnosti plukovníka, svou uniformu tehdy - rovněž jako plukovník - na hřebík definitivně pověsil i její manžel. A pro Merline začala nová kariéra. Svou lásku k cestování, k létání, literatuře a romantice skloubila do jedné vášně…

Vlastně kromě psaní romantických příběhů odehrávajících se zhusta v leteckém prostředí a po celém světě má Merline ještě jednu vášeň. Často ji můžete spatřit, jak na zeleném trávníku tluče golfovou holí do malého bílého míčku… (zdroj životopisu: http://harlequin.cz)

Ocenění