Mary Schaller životopis

Tori Phillips · pseudonym

americká

Životopis

Vystudovala divadelní fakultu v San Diegu a potom pracovala ve studiu Metro-Goldwyn-Mayer, hrála v řadě muzikálů a objevila se i ve filmu Velký Gatsby. Je rovněž autorkou několika divadelních her, které se hrají v USA i v Kanadě. Píše také poezii, která byla publikována v mnoha antologiích. Režírovala víc než čtyřicet divadelních her, z toho jednadvacet Shakespeareových dramat.

Se svým manželem Martym měli svatbu v Pearl Harbouru na Havajských ostrovech, jejich tři děti se narodily na Honolulu a v Detroitu a bydleli na mnoha místech světa od Newportu až k Londýnu. Tori jezdila na slonech, brázdila v bárce vody Nilu, a nedávno si dokonce pohladila živého žraloka.

Během svých častých cest a pobytů na nejrůznějších místech světa si Tori psala deníky i zajímavé recepty na exotická jídla.

Ačkoliv se narodila ve Washingtonu, srdcem je pravá Virgiňanka, neboť tady žije nyní s manželem ve městě Burke. Pro Harlequin začala Tori psát po roce 1991, kdy se vdala její dcera a syn se odstěhoval od rodičů.

Naše čtenářky se s ní poprvé seznámily v pěti příbězích o skotském rodu Cavendishů a posléze v romanci, odehrávající se v Benátkách, která vyšla v edici Special Historická romance. (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění

Mary Schaller - knihy

2003  72%Čas vánoční
2001  64%Černý rytíř
2001  65%Tichý rytíř
2001  67%Nepravá dáma
2001  68%Rytíř na zabití
2001  73%Královská krev
2002  83%Noc v Benátkách

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

Vánoce harlekýnky historické romance

Schaller je 3x v oblíbených.