Margit Slimáková životopis

česká, 1969

Životopis

Margit Slimáková (* 24. prosince 1969, Kyjov) je česká dietoložka, bloggerka, publicistka a propagátorka zdravé výživy.

Promovala z farmacie na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy s diplomovou prací o stravování dětí. Rigorózní zkoušku z Klinické farmakologie, Lékárenství a sociální farmacie složila na Farmaceutické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, načež jí byl udělen titul PharmDr. Po 10 letech v zahraničí (USA, Německo, Čína) se vrátila zpět do ČR, kde se nyní věnuje především osvětě v oblasti výživy a veřejného zdraví.

Píše články na vlastním webu, blogu, natáčí videa na Margit.TV. Účastní se řady projektů a veřejných debat. Publikuje v tisku a televizi. Zaměřuje se zejména na zdravé stravování ve školách, problematiku zdravého stravování, biopotravin, GMO (geneticky šlechtěných potravin) a aktuální poznatky vědy z oblasti stravování a zdravého životního stylu.

V Mapě sociálních inovátorů, expertů a podporovatelů sociálních inovací v ČR, kterou sestavila mezinárodní organizace Ashoka na základě průzkumu probíhajícího od října 2014 do února 2015, byla označena za nejvlivnější českou expertku v oblasti zdravého životního stylu, zdravé výživy a přístupu ke zdravotní péči. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Margit_Slim%C3%A1kov%C3%A1)

Ocenění