Margaret McPhee životopis

skotská, 1967

Životopis

Margaret McPhee žije se svým manželem na západním pobřeží Skotska. Dalším členem jejich domácnosti je králík Gwinnie, jež ve svých osmi letech je již velmi váženou starou dámou králičího světa. Margaret původně pracovala v laboratoři jako vědecká pracovnice, ale vždy měla velmi romantickou povahu. I její první seznámení s jejím budoucím manželem bylo jako vystřižené ze zamilovaných příběhů: setkali se na schodech mezi laboratořemi, což byla pro Margaret výhoda, protože je mnohem menší než její manžel, a byla to láska na první pohled!

Jako dítě strávila Margaret spoustu hodin ve svém imaginárním světě. Rodiče si vždycky mysleli, že z toho brzy vyroste, ale jak se zdá, stále ještě nevyrostla. Hltala historické romance, které našla u babičky na půdě a které ovlivnily její budoucí kariéru. Časem zjistila, že vymýšlení a sepisování svých představ do romantických příběhů, ji baví mnohem víc než vědecká práce, a tak dala sbohem bílému plášti a pustila se do psaní.

Miluje cyklistiku, čaj a koláčky (ačkoliv to nemusí být zrovna v tomto pořadí …). Ráda prozkoumává krásnou a divokou přírodu skotských ostrovů. Stále doufá, že jednoho dne bude mít štěstí a zahlédne žraloka obrovského a mořského orla. (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění