Margaret Allison životopis

americká

Životopis

Margaret Allisonová vyrostla na předměstí Detroitu ve státě Michigan. Na michiganské univerzitě vystudovala politické vědy, ale protože vždy byla srdcem romantička, nikdy se na politickou dráhu nedala. Místo toho hned po škole odložila svůj diplom do šuplíku a rozhodla se hledat lásku a dobrodružství.
Nějakou dobu se věnovala herectví, dokonce i modelingu a cestovala po Státech, objevovala se v televizních pořadech, reklamách, získala role v druhořadých (tzv. béčkových) filmech a měla i vlastní show. Pak našla práci v televizi ve Washingtonu D. C. Tam si konečně uvědomila, co bylo od mládí jejím největším přáním - psát. Po krátkém ne příliš úspěšném odbdobí, kdy se pokoušela psát poezii, divadelní hry a filmové scénáře, jí její učitel řekl, ať píše o tom, co zná. Okamžitě se vrhla do psaní romantické novely. Hned první jí vyšla jako třídílná série a Margaret nastoupené cesty nikdy nelitovala.
Margaret žije v Annapolisu ve státě Maryland společně s manželem a dvěma dcerami. Zastává neochvějný názor, že láska zvítězí nade vším, a nikdy ji neomrzí naslouchat příběhům, které tuto její teorii podporují. (zdroj životopisu: http://www.harlequin.cz)

Ocenění