Leny Payerová životopis

česká, 1988

Životopis

Bydlí s rodiči a sourozenci na jihu Čech v jednom menším městě s aristokratickým názvem Soběslav, kde jsem v roce 2008 odmaturovala na místním gymnáziu. V současné době studuji angličtinu a španělštinu na jazykové škole. Letos se budu podruhé hlásit na VŠ. Pod pseudonymem Leny Payerová jsem společně se spisovatelkou Petrou Braunovou napsala knížku "Pozorovatelka".
Nápad společného psaní vznikl v srpnu 2005. Petra Braunová mi navrhla, abychom spolu pracovaly třeba na nějakém souboru povídek. Ještě ten večer však přišla s nápadem novely o takzvaném „životě na vozíku“. Protože nikdy nic podobného nezažila, některé pro mě samozřejmé věci, jí připadaly nepochopitelné. To je také důvod, proč jsme popisovaly „talent Natálie pro pohyb“ z pohledu čtenáře až příliš realisticky. Nevyhýbaly jsme se věcem, o kterých se běžně nemluví.

Původní příběh se odehrává pouze v bezprostředním okolí Natálie. Postupně jsme ale přidaly několik postav a rozvinuly jejich vzájemné vazby a vztahy.

Postava Natálie se mi podobá fyzickým handicapem, půjčila jsem jí hodně ze svých názorů, ale určitou část myšlenek tvoří tak zvané „Natáliino mínění“ ovlivněné událostmi a okolnostmi příběhu a odlišnou povahou. (zdroj životopisu: http://www.lenypayerova.cz/)

Ocenění

Leny Payerová - knihy

2007  82%Pozorovatelka

Žánry autora

Romány Literatura česká

Štítky z knih

rodina tělesné postižení

Payerová je 0x v oblíbených.