Laurie Paige životopis

americká

Životopis

Laurie Paigeová vyrůstala v početné rodině jako nejmladší ze sedmi sourozenců. Jak sama vzpomíná, všichni měli pocit, že jí mohou poroučet. Tam někde se začala utvářet její nejvýraznější vlastnost - tvrdohlavost. Žili na farmě a Laurie si to i přes pracovní povinnosti, které musela plnit už od mala, opravdu užívala. Krátce před tím, než šla do první třídy, se rodina přestěhovala do města. Laurii se zpočátku stýskalo po volnosti venkovského života, ale když objevila městskou knihovnu, zjistila, že je to nejkrásnější místo na světě! Byly tam tisíce knih.

V šestnácti letech potkala lásku svého života, svého budoucího manžela. Bobovi bylo dvacet, soužil u námořnictva a právě byl na dovolené. Laurie dokončila střední školu, vdala se a odjela za manželem na Floridu, kde se oba zapojili do amerického vesmírného programu. Při zaměstnání Laurie studovala a také se jim narodila dcera. Její dcera chodila už do šesté třídy, když Laurie získala titul v oboru matematika a pracovala jako počítačová inženýrka pro NASA na projektu Apollo-Sojuz, kde se jí dostalo velkého ocenění.

Protože oba pracovali pro armádu, převeleli jejich rodinu po nějaké době z Floridy do Kalifornie, pak zase zpátky na Floridu, pak do Texasu a nakonec opět do Kalifornie, kde stále ještě žijí.

Laurie připouští, že má ráda každé místo, kde žijí, a že všude našla a uzavřela dlouhodobá přátelství. Možná je to i jejími všestrannými zájmy, které ostatně sdílí i celá její rodina. Milují turistiku, rybolov, surfování a potápění, jezdí lyžovat a nedávno dokonce podnikli na lodi cestu do polárních oblastí.

Při cestování a studiu map také dostává nejlepší nápady na romantické příběhy. Miluje vesnice a města duchů, skrytá romantická údolí, navštěvuje staré hřbitovy a čte si jména místních obyvatel a snaží se vytušit vztahy mezi nimi. Tam se její fantazie rozeběhne naplno a před očima se jí začnou odvíjet příběhy. A jak její rodina varuje všechny přátele – vše může být použito a pravděpodobně také bude v některé z jejích knih! (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění