Ladislav Jakl životopis

česká, 1959

Životopis

Ladislav Jakl (* 17.12.1959) je český hudebník, publicista, bývalý poslanec a bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky, od dubna 2019 člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.
Narodil se v Chebu. Je synem Stefanie a Václava Jaklových, má tři starší bratry (Miroslav, Jiří, Václav). V roce 1979 přesídlil do Prahy, původně na studia, absolvoval Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. Pracoval v různých profesích od závozníka po vedoucího kulturního střediska.

Po roce 1989 poslancem ČNR, vedoucím Úřadu Rady ČR pro rozhlasové a televizní vysílání, novinářem v Lidových novinách. Od tzv. Sarajevského atentátu v roce 1997 blízkým spolupracovníkem Václava Klause, nejdříve v Poslanecké sněmovně, od roku 2003 je tajemníkem prezidenta republiky. Rockový hudebník a autor, aktivně hraje desítky let, především se svými kapelami Etal a Folimanka Blues. Ve svém volném čase se rád věnuje pivu, teoreticky i prakticky.Žije s partnerkou Radkou Raffelovou, vychovává syna Matěje. Je autorem mnoha set článků a esejů o české i mezinárodní politice, o médiích, a také mnoha sloupků či fejetonů. (zdroj životopisu: http://www.ladislavjakl.cz/?p=26)

Ocenění