Lada Jánská životopis

česká, 1962

Životopis

Lada Jánská se narodila 18. 9. 1962. Vystudovala provozně ekonomickou a ve svém oboru pracovala až do svých padesáti let, kdy si konečně splnila svůj dlouholetý sen a a začala učit.

Učí ráda a své studenty miluje. Jsou pro ni nekonečnou vzpruhou, dávají jejímu životu novou náplň a smysl.

Žije s manželem a dvěma dospělými syny v malé vesnici ve středních Čechách. Nesnáší zahradničení a miluje upravenou zahradu. Nerada vaří a přesto ráda jí. Nesnáší uklízení, ale nemůže žít v nepořádku, a tak vlastně pořád dělá něco, co ve skutečnosti dělat nechce. Jedině psaní fantasy knih, je výjimka.

K psaní se dostala velikou oklikou a možná i náhodou, které ale ona sama říká osud. Omylem, před několika lety koupila synovi knihu „Stmívání“ a on ji odmítl číst. Přečetla si ji tedy sama a úplně propadla kouzlu fantasy příběhů. Doufá, že se její knihy budou lidem líbit a odvedou je do světa, který je pohltí a už nepustí.

Minulý týden jí vyšla v pořadí už čtvrtá kniha „Dryáda“, plná keltské a germánské magie a samozřejmě lásky, pro kterou jsou její hrdinové ochotni obětovat vše a ještě víc… (zdroj životopisu: autorka)

Ocenění

Lada Jánská - knihy

2016  90%Dryáda
2012  74%Navždy
2014  64%Kelt
2014  65%Setkání

Žánry autora

Romány Literatura česká Fantasy

Štítky z knih

upíři Keltové magie cestování Itálie kletba historická fantasy

Jánská je 8x v oblíbených.