Knud Eike Buchmann životopis

německá, 1941

Životopis

Knud Eike Buchmann, narozený v roce 1941 jako "uprchlické dítě" ze Solling, Wunstorf, necelé dva roky ve Spojených státech (v Pensylvánii) a Celle. Po maturitě, v Lüneburg studium pedagogiky a studium sportovní vědy na Německé sportovní univerzitě v Kolíně nad Rýnem, několik let jako učitel v Lüneburger Heide a později se věnoval házené, tenisu, lyžování a horolezectví.

Výzkumný asistent v oblasti sportovní vědy vedle druhého studia psychologie na univerzitě v Hamburku, se zaměřením na "modifikace chování" (klinická a pedagogická psychologie).

Další studium - filozofie a studium na diplomovaného pedagoga. Vzdělávání a odborná příprava na jazyk a chování terapeutů.

Četné vědecké činnosti (publikace, konference) a sportovní psychologie v závodním sportu. Asi osm let pracoval na výstavbě oddělení psychoterapie na rehabilitační klinice vedle práce v soukromé praxi. Školení a další vzdělávání v různých psychologických terapiích, včetně relaxačních technik (autogenní trénink, progresivní relaxace, biofeedback-back ...), "sekundární" povýšení na Dr. Phil. na univerzitě v Osnabrücku.

Od roku 1980 jako profesor psychologie a řízení lidských zdrojů pracoval na policejní vysoké škole ve školení, výzkumu a praxi "Policie". Rozvoj a řízení "Institutu pro konflikty, zvládání konfliktů a krizové intervence" pro policii státu Bádensko-Württembersko. Opakované práce (školení, poradenství, odborné vedení) do zahraničí (Itálie, Maďarsko, Polsko, Slovinsko, Chorvatsko a Albánie) a poradenství/podpora manažerů a záchranářů v policejních operacích (včetně braní rukojmích, velkých nehod jako jsou letecké nehody).

Několik policejních psychologických publikací v odborných knihách a časopisech.

Účast na vzdělávání manažerů. Zde především zaměření na vyjednávání, veřejný projev, mentální strategie, psychologické sledování manažerů (coaching/terapie) z oblasti podnikání a vlády.

Od roku 2004 v důchodu. (zdroj životopisu: http://www.knud-eike-buchmann.de/html/vita___.html)

Ocenění

Knud Eike Buchmann - knihy

2003  0%Cesta k úspěchu

Žánry autora

Literatura naučná Psychologie a pedagogika

Štítky z knih

sebepoznání, sebepoznávání úspěch

Buchmann je 0x v oblíbených.
Osobní web autora