Kate Jacobs životopis

kanadská, 1959

Životopis

Kate Jacobsová se narodila poblíž Vancouveru v Britské Kolumbii, přesněji v malinké obci s příznačným názvem Hope čili Naděje. Jako teenager se tam příšerně nudila a těšila se, až konečně vypadne, zatímco teď se tam samozřejmě s láskou navrací, kdykoliv může. Její první cesta z rodičovského domu vedla pochopitelně na studia, na jejichž konci byl bakalářský titul v oboru žurnalistika na Carletonově univerzitě v Ottavě.
Studium později završila dalším titulem na Newyorské universitě a vrhla se do uskutečňování svého snu: prosadit se ve světě tištěného slova. Začala pracovat jako asistentka v redakci časopisu Redbook a nastěhovala se do tak velikánského obytného bloku, že by se do něj vešlo celé její rodné městečko.
Později v sobě objevila zájem o ženské otázky, takže se stala redaktorkou Working Women a Family Life, a odtud byl už jen krůček k jejímu prvnímu románu - o čem jiném než o ženách.
Po deseti letech na Manhattanu se Kate (ovšem už s manželem) odstěhovala do jižní Kalifornie. Zjistila totiž, že ani velkoměstský život pro ni není úplně to pravé. Nemluvě o výhodě domácí pracovny, kde může "být v zaměstnání" klidně i o půlnoci a v pyžamu. (zdroj životopisu: kniha)

Ocenění

Kate Jacobs - knihy

2007  76%Páteční klub pletení
2009  64%Jako od maminky

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

pletení Manhattan (New York)

Jacobs je 2x v oblíbených.