Kat Richardson životopis

americká, 1964

Životopis

Kaliforňanka Kat Richardson se narodila 22. května 1964. Na Kalifornské státní univerzitě získala titul ze žurnalistiky pro magazíny a vokální hudby. Než zaútočila na trh fantastiky, vyzkoušela několik druhů prací. Psala příručky a materiály v počítačové firmě a v Národním gemologickém institutu (zabývá se studiem a certifikací diamantů, dalších drahých kamenů a perel – pozn. red.), sepsala scénáře pro single-player počítačovou hru, RPG hru i film (The Glove), předčítala knihy v radiu Evergreen v programu rozhlasového čtení organizovaného washingtonskou knihovnou audioknih a materiálů v braillově písmu.

Už jako osmiletá se stala členem divadelního spolku základní školy, pro jehož hry tvořila kulisy, zpívala i hrála. Třináct dalších let strávila jako herečka, tanečnice a kostymérka divadelního spolku RPF ve městě Agoura v Kalifornii.

Se svým manželem, dvěma fretkami a mrzutou starou kočkou žije na plachetnici v přístavu v Seattlu. Řídí motocykl, své střelecké umění chodí pravidelně trénovat na střelnici, nevlastní televizi a nikdy prý neviděla seriál Buffy, přemožitelka upírů.

Je jedním z právníků organizace California Ferret Legalization, která se snaží prosadit zákon schvalující chov fretek coby domácích mazlíčků (v současné době je v Kalifornii chov fretek zakázán – pozn. red.). (zdroj životopisu: http://www.deti-noci.cz/view.php?cisloclanku=2012040003)

Ocenění

Kat Richardson - knihy

2012  67%Poltergeist
2012  64%Šerochodec

Žánry autora

Literatura světová Romány Fantasy

Štítky z knih

fretky paranormální jevy

Richardson je 9x v oblíbených.
Osobní web autora