Karel Havlíček životopis

česká, 1950

Životopis

JUDr. Karel Havlíček vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde po absolutoriu od roku 1973 působil jako asistent a poté odborný asistent na katedře správního práva. Od roku 1979 pracoval v Československé televizi.

V roce 1990 začal řídit rodinné nakladatelství Nuga, které se zabývalo vydáváním právnické osvětové literatury, produkcí reprezentativních odborných a zájmových publikací a beletrie. Poté byl vedoucím partnerem nakladatelství Lunarion s podobným produkčním profilem.

Od roku 1994 se stal jednatelem a společníkem česko-rakouského nakladatelství právnické literatury Orac. Založil a řídil odborné právnické časopisy. Nakladatelství Orac pod jeho vedením vydalo přibližně stovku právnických knižních titulů. V roce 1998 byl ustanoven jednatelem společnosti LexisNexis, která se stala nástupcem nakladatelství Orac, a pokračoval v nakladatelské činnosti v oblasti právnických periodik a knižních publikací. Od roku 2005 řídí nakladatelství Havlíček Brain Team, které se specializuje na odbornou literaturu z oblasti práva. (zdroj životopisu: http://www.pitaval.cz/autor/2481-karel-havlicek)

Ocenění